Jeg vet ikke hva med deg, men jeg er utrolig glad i sterk mat, og sammen med noe søtt så blir det enda bedre.
Mango og chili er en fantastisk kombinasjon, etter min mening.
Når det kommer til kyllingen så har jeg også et triks jeg ønsker å dele med dere.
For å få kyllingfilet til å bli mørere og ikke bli tørr og seig, så har jeg litt bakepulver i marinaden. Ja du leste riktig, det er bare snakk om en halv ts, men det gjør faktisk susen, prøv selv da vel!
Ingredienser
Hot Mango Chicken:
1 kyllingfilet
Marinade:
2 ss rapsolje
2 ts karri
1 ts hot chili pulver
1/2 ts bakepulver
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
2-3 stilker koriander
2 ts karri
2 ts garam masala
1 ts hot chili pulver
1 mango
1/2 boks kokosmelk (250ml)
100ml vann
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til kyllingen, bland sammen alle ingrediensene i en skål, rør ekstra godt så du ikke får klumper med bakepulver i marinaden.
Skjær så kyllingen i tynne skiver og ha i marinaden, bland godt og dekk med plastfolie.
Sett så kyllingen i kjøleskapet så smakene får satt seg og bakepulveret får gjort sitt.
Forbered så resten av ingrediensene.
Finhakk hvitløk og koriander, skjær løken i terninger og chili i strimler.
Kjør så mangoen til purè med en stavmikser.
Begynn med å forsterke kyllingen i en panne på høy varme med litt olje, ha så kyllingen over i en skål.
Fres så løken til den begynner å bli blank og ha i hvitløk og chili, la det frese litt under omrøring og ha i krydderet, rør om, og la det frese litt til, tilsett så koriander og bland sammen.
Ha så i mangopurèen, kokosmelk og vann og bland sammen.
Skru så ned varmen til middels og la det putre i ca. 5 minutter, ha så i kyllingen og la det putre i ca. 5 minutter til. Smak så til med limesaft, salt og pepper.
Server med basmatiris og naan brød, oppskrift på naan brød finner du her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar