Gå til hovedinnhold

Naan brød med hvitløk og koriander

Naan brød er utrolig godt og passer til alle Indiske retter. 
Denne oppskriften på naan brød er inspirert av noen naan brød jeg spiste selv på en Indisk restaurant, med nigellafrø i, jeg har derfor prøvd å gjenskape disse brødene.
Jeg vil si at det gikk ganske bra å gjenskape disse naan brødene, de smakte utrolig godt! 


Ingredienser

Naan brød deig: 
350g hvetemel 
1/2 ts bakepulver 
1 ts tørrgjær 
1 klype nigellafrø 
30ml rapsolje 
130g Gresk yoghurt 
100ml vann

Til pensling: 
2 ss rapsolje 
1 stort hvitløksfedd eller 2 små 
1-2 stilker koriander 


Slik gjør du: 

Bland sammen alt det tørre i en bolle og tilsett olje, yoghurt og vann. Bland sammen med en gaffel først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg, elt så deigen til den er jevn.
Løft så opp deigen og pensle bollen med litt olje, legg så deigen tilbake i bollen, og dekk bollen med plastfolie. La så deigen heve til dobbel størrelse. Ved å pensle bollen med olje eller evt. smør unngår du at deigen henger fast i bollen, og du slipper å ha krig med den når den skal ut av bollen.

 
Sett så stekeovnen på 250°C over og undervarme med stekebrettet nederst i ovnen, både ovnen og brettet må være glovarmt. 
Finhakk så hvitløk og koriander og ha i en skål med rapsolje, bland sammen.
Ha så litt mel på et bakepapir og del deigen i to emner. Form så flate avlange brød på bakepapiret, og la de etterheve i ca. 5-10 minutter.
Åpne så ovnen, ta ut det glovarme stekebrettet og løft bakepapiret med naan brødene over på brettet. 
Stek så naan brødene nederst i ovnen i 6-8 minutter.
Pensle så brødene med hvitløk og koriander. 
Tips: Hvis du ikke liker koriander, bytt den ut med persille.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. Kan de fryses. Hvordan tine rett føe bruk

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har faktisk ikke prøvd selv, men jeg vil tro at det skal gå. Når det kommer til tining så ville jeg ikke tint de, bare hatt de rett i ovnen i noen minutter :)

      Slett
  2. Bakepapir som tåler 250 grader?? Hvilket merke er det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker brunt bakepapir, Anglamark økologisk fra coop, det tåler definitivt mer enn hvitt bakepapir. Så skal jo heller ikke naan brød stekes lenge, kun 6-8 minutter, det står faktisk max 220°C på pakken, men av min erfaring så går det nok bra for noen minutter, leiligheten jeg bor i står fortsatt ihvertfall ;) Du må gjerne prøve å steke de på 220°C om du føler deg tryggere på det, det burde også gå.

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat