Gå til hovedinnhold

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser


Jeg fikk lyst på kylling fajitas da dette er noe av det beste jeg vet, så da ble det å lage det med hvete og mais tortilla lefser. Noe jeg har holdt på å utvikle oppskrift på i det siste. Nå har jeg endelig funnet ut hvordan jeg skal lage det med tanke på mengder av hvetemel og maismel så da er oppskriften klar til å publiseres her på bloggen.
Denne gangen gikk jeg for en litt mer spicy versjon av kylling fajitas, vanligvis ville jeg ha brukt rød paprika, men det hadde jeg ikke så da ble det rød chili istedenfor. Jeg brukte også jalapeno, rødløk og sjampinjong.
Vanligvis ville jeg hatt guacamole til, men siden jeg ikke hadde avokado og at jeg hadde noe padronpaprika liggende som måtte brukes opp så ble det padronpaprika pesto istedenfor, oppskriften på det finner du her.


Ingredienser

Hvete og mais tortillalefser: 
75g maismel
150g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1-2 klyper salt
2 ss nøytral olje
1 dl vann

Kylling fajita spice mix: 
2 ss nøytral olje
1 ts paprikapulver
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts løkpulver
1 ts tørket oregano
2 ts malt koriander
2 ts røkt paprikapulver
1-2 klyper salt
1 ts tupp kajennepepper 
1 kyllingfilet 

Garnityr: 
1 rødløk
2 sjampinjonger
1 rød chili
1 jalapeno
8 sødme tomater (kjøres til saus i foodprosessor)

Du trenger også: 
Ris
Guacamole eller padronpaprika pesto
Se oppskrift på guacamole her 
Se oppskrift på padronpaprika pesto her


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til tortillalefsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og vann og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på benken i minst en halvtime.


 
Lag så marinaden til kyllingen.
Bland sammen olje og krydder i en skål.
Skjær så kyllingen i biter og ha i marinaden, bland godt sammen og dekk skålen med plastfolie. Sett så i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.


 
Kjevle så ut og stek lefsene.
Forvarm stekepannen på middels varme. Pannen må være varm når du skal begynne å steke lefsene, lefsene stekes i en tørr panne så du må ikke ha olje i den.
Ha så litt mel på en lang remse med bakepapir. Det skal være nok plass til å både kjevle ut og legge 8 lefser på. Klipp så ut et mindre ark av bakepapiret.
Dekk så utsiden av deigen med mel og del deigen i 8 emner. Form så til kuler og trykk flate, legg så det mindre bakearket over, og kjevle ut tynne lefser, løft opp bakepapiret og lefsen av og til og vend på lefsen når du kjevler ut for å få den så rund som mulig.
Legg så de ferdige lefsene på den lange remsen med bakepapir.
Stek så lefsene i den varme tørre pannen, når du ser at lefsen er gjennomstekt snur du den, du vil se at lefsen blåser seg opp, snu så igjen til lefsene har fått brune flekker på hver side.
Legg så de ferdige lefsene i aluminiumsfolie, pakk så lefsene godt inn så de ikke får noe luft. La så lefsene hvile litt mens du forbereder resten.


 
Forbered så resten.
Ha sødme tomatene i en foodprosessor og kjør til du får tomatsaus.
Skjær så rødløk og sjampinjong i større biter, og chili og jalapeno i strimler.


 
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Ha så kylling og sjampinjong i en varm stekepanne, pass på at du får med all oljen i skålen til marinaden, du kan evt. tilsette litt mer olje hvis det trengs.
Stek så kyllingen og soppen og ha i løk, chili og jalapeno, skru så ned varmen og la det frese på middels sterk varme. Hell så over tomatsausen, rør om og vent til sausen har fått en mørkere rødfarge, smak så til med salt og limesaft.
Server med ris og padronpaprika pesto eller guacamole.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat