Gå til hovedinnhold

Bao buns med kylling og sweet chili saus


Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, eller skriver vel i dette tilfellet for å være helt konkret. Bao buns er noe av det beste jeg vet. Jeg kom til å tenke på at jeg har jo faktisk ikke spist det på flere måneder, så nå var det på tide å lage det igjen.
Denne gangen lagde jeg litt større buns.
Kyllingen har jeg krydret med malt koriander, bukkehornkløver, paprikapulver, kajennepepper og chilipulver, så kjørte jeg den til farse, hadde i litt griljermel og formet avlange burgere som jeg panerte i mel, egg og en blanding av griljermel, maizena, bakepulver, paprikapulver, chilipulver og salt.
Så lagde jeg en sweet chili saus til og brukte det jeg hadde av grønnsaker som var hjertesalat, gulrot og rødløk.
Det ble bare så utrolig godt at jeg angret på at jeg ikke lagde mer når vi hadde spist opp.


Ingredienser

Bao buns: 
220g hvetemel
1/2 ts natron 
1/2 ts bakepulver
3 ts tørrgjær
2-3 klyper salt
2 ss nøytral olje
1 dl melk
50g Gresk eller Tyrkisk yoghurt

Kylling farse: 
1 kyllingfilet
1 egg
1 ts malt koriander
1 ts malt bukkehornkløver
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
2-3 klyper salt
2-3 ss griljermel

Panering til kyllingen: 
1 ss maizena maisstivelse
1 ts bakepulver
4 ss griljermel
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1-2 klyper salt
+ 2 ss hvetemel
+ 1 egg

Sweet chili saus: 
1 rød chili
2 dl ananasjuice
3 ss soyasaus
1 ss brun eddik
1 ss honning
1-2 ss maizena brun jevner 
Salt etter smak 

Du trenger også: 
Hjertesalat
Gulrot 
Vårløk


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til bao bunsene.
Bruker du ferdige bao buns kan du hoppe over dette steget og rett på neste.
Varm opp melken til den blir lunken.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje, yoghurt og melk.
Bland så sammen deigen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den blir jevn og dekk bollen med plastfolie, la så deigen heve på benken til den har hevet til dobbel størrelse.


 
Lag så kylling farsen. 
Fjern eventuelle brusk og sener fra kyllingfileten og ha den i en foodprosessor, ha så i egget og krydderet og kjør til du får en farse, ha så farsen i en skål og rør inn griljermel, dekk så skålen med plastfolie og sett farsen i kjøleskapet så smakene får satt seg og farsen vil bli litt fastere og lettere å jobbe med.


 
Lag så sweet chili sausen.
Finhakk chili og ha i en kjele med ananasjuice, eddik, soyasaus og honning, la sausen koke i ca. 10-15 minutter, smak til med salt og jevn sausen med maizena brun jevner. 
Kjør så sausen glatt med stavmikser, sausen kan serveres både varm og kald, men jeg foretrekker den kald til akkurat dette.


 
Finn så frem deigen til bao bunsene og bakepapir. Klipp ut 1 større ark, og to tynnere remser som du etterpå klipper i 4, du skal til sammen ha 8 mindre firkanter, dette er for bao bunsene.
Del så deigen i 8 emner og trill ut boller, legg så bollene på den større bakepapir biten med litt mel under så de ikke henger fast i bakepapiret.
La så bollene etterheve til dobbel størrelse og kjevle bollene til de blir flate og ovale.
Pensle så den ene siden med olje og brett over. Legg så bao bunsene på hver sin bakepapir bit i bambuskokeren. Har du ikke en bambuskoker se tips lenger ned.
Damp så bao bunsene, hell vann i en kasserolle, når vannet fosskoker, skru ned varmen til middels og sett bambuskokeren oppå kasserollen, la så bao bunsene dampe i 12-15 minutter og avkjøl. Pass på at hullene ikke er dekket, ellers vil det ikke komme nok damp opp og da vil bao bunsene være rå.


 
Lag så paneringen til kyllingen og stek kyllingen.
Ha godt med olje i en panne, sett platen på middels sterk varme og vent til oljen blir varm.
Bland sammen maizena, griljermel, bakepulver, chilipulver, paprikapulver og salt i en dyp tallerken.
Ha så mel på en tallerken for seg selv.
Ha så egget i en dyp tallerken, tilsett bittelitt salt pisk så egget lett med en gaffel.
Form så kyllingfarsen til avlange burgere, dypp så burgerene i mel, så i egg og deretter i paneringen.
Stek så kyllingen i olje til paneringen er gyllen, snu kyllingen og la den steke ca. 1-2 minutter på hver side. 


 
Forbered så tilbehøret. 
Skjær så salaten, gulrot og rødløk i strimler.


 
Tips: Har du ikke en bambuskoker kan du ta en kjele eller gryte, legge over en rist, så legger bakepapir på risten og stikker små hull i bakepapiret. Sett så ringen fra en kakeform over og ha et pannelokk over der igjen.


 
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat