Gå til hovedinnhold

Om meg


Jeg heter Mia, jeg er 27 år og bor på en øy utenfor Bergen, som heter Osterøy som faktisk er Norges største innlands øy, men som allikevel nesten ingen har hørt om.
Hvordan skal jeg beskrive meg selv? 
Tja, vi kan jo begynne med det som står i profil beskrivelsen min.
"Kresen hobbykokk & selvlært oppskriftsutvikler.
Lidenskapelig opptatt av å lage mat fra bunnen av, elsker å bake og å spise kaker. Vegetarianer på deltid. Her deler jeg alle oppskriftene mine."

Jeg er veldig kresen på mat, noe jeg har tatt med meg fra barndommen og ikke har vokst fra enda. 
Jeg er vel det man kaller for vegetarianer på deltid, fordi jeg spiser også kjøtt og fisk så da kan jeg jo egentlig ikke si at jeg er vegetarianer. 
Jeg liker å spise vegetarmat og jeg liker også å lage det. 
Når det kommer til kjøtt så spiser jeg kun kylling og sjømat, men ikke all type sjømat. 
Jeg er heller ikke av den typen som spiser blodige biffer og rosa kjerne i laksen eller ørreten, men av den typen som vil ha ting "well done". 

Når man bor på bondelandet som jeg gjør uten å bo på gård, så må jeg klare meg med det jeg får kjøpt i dagligvarebutikkene der jeg bor. Da har jeg valg mellom Rema 1000 og Coop Extra, så det er vel der jeg handler for det meste.

Jeg har i de siste årene utviklet en stor lidenskap for matlaging, og vil helst lage alt fra bunnen av. Da vet jeg hva jeg får i meg, og så har det også mye med mestringsfølelse å gjøre, å kunne servere andre noe man har laget selv og stolt kunne gi fra seg oppskriften.

Når det kommer til baking så klør jeg i fingrene etter å bake nesten hver dag, men så begynner jo årene å dra på seg og da må jeg rett og slett begynne å passe på hva jeg spiser så det ikke går i "sideflesket". 
Derfor har jeg begrenset meg noe kraftig med kake bakingen og har heller tatt med meg lidenskapen min for baking inn i matlagingen. 

Formålet med denne bloggen er først og fremst å kunne dele oppskrifter med det Norske folk, og vise at det faktisk går ann å lage mat fra bunnen istedenfor å kjøpe ferdigprodukter fra butikken.
Jeg utvikler stadig flere oppskrifter, og nesten hver gang jeg går inn på kjøkkenet og skal sette i gang så har jeg en visjon om hvordan maten skal bli. 
Jeg skal være ærlig og si at det er ikke alltid jeg lykkes siden jeg ikke følger oppskrifter, men skaper de underveis.
Men som oftest så går det bra, og maten blir som jeg hadde sett det for meg.

Jeg lager for det meste fingermat og gryteretter siden det er det jeg liker best å lage. Om jeg må velge så blir nok fingermat favoritten. Jeg prøver så godt jeg kan å utvikle oppskrifter på klassikere, men det hender også at jeg kommer opp med noe selv som jeg selv har funnet på.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer en ny oppskrift.

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat