Det er alltid godt med lasagne, og ingenting slår hjemmelaget lasagne, og med det mener jeg også hjemmelagde lasagneplater. Det er faktisk noe av det letteste som finnes når det kommer til hjemmelaget pasta. Alt du trenger er mel, salt, olivenolje og egg, en kjevle og en pizzaskjærer. Har du pastamaskin så gjør det bare saken enda enklere.
Jeg har nylig fått gule linser av min svigermor, så derfor måtte jeg jo prøve å lage lasagne med de. De gule linsene var også splittet sånn som røde, så det tok ikke lang tid i det hele tatt å lage fyllet.
Siden vi prøver å spise sunnere og få i oss proteiner her i huset lagde jeg lasagne med cottage cheese. Jeg husker at jeg og mamma lagde det for mange år siden, da med kjøttdeig, jeg kan faktisk ikke huske om den var god eller ikke. Så med tanke på det bestemte jeg meg for å prøve igjen, men da en vegetar versjon siden jeg ikke spiser kjøttdeig som de fleste som leser bloggen min mest sannsynlig har fått med seg.
Lasagnen ble utrolig god, ihvertfall med rester av pesto som jeg hadde til overs fra blomkål steak med couscous og pesto som jeg lagde dagen før.
På grunn av lasagne platene som inneholder egg, cottage cheese og osten er dette en vegetarisk oppskrift.
Ingredienser
Pasta:
90g pizzamel
1-2 klyper salt
2 ss olivenolje
1 egg
Linse lasagne fyll:
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 gulrot
1 sjampinjong/aromasopp
7 sødmetomater
1 dl gule linser
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket persille
1 ts tørket merian
2 dl vann (+1/2 dl til)
Sitronsaft
Salt og pepper
1 ss maizena brun jevner
Du trenger også:
Cottage cheese
Revet mozzarella
Finhakket oregano
Slik gjør du:
Begynn med å lage pastadeigen.
Bland sammen mel og salt i en dyp tallerken og lag en grop i midten.
Ha så i olivenolje og egget og bland sammen olivenoljen og egget, bland så sammen med melet til det blir klumpete og ta over for hånd. Kna så deigen til den er jevn. Pakk så deigen inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Forbered så det du skal ha i fyllet.
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk løk og hvitløk, riv gulroten på et rivjern og skjær soppen og tomatene i terninger.
Ha så litt olje i en kasserolle, sett platen på middels sterk varme og fres løken til den begynner å bli blank. Ha så i resten av grønnsakene og bland sammen. Ha så i krydder og la det putre til tomatene begynner å slippe væske.
Ha så i vann, smak til med sitronsaft, salt og pepper og ha i linsene når du er fornøyd med smaken, bland sammen og ha på lokk, la det putre i 7-10 minutter. Hell så i 1/2 dl til med vann og ha i brun maizena jevner. Smak så til med salt pepper.
I mellomtiden, ha litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Kjevle så ut deigen til den blir så tynn at du kan se igjennom den.
Del så deigen i 6 plater med en pizzaskjærer eller en kniv.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Bygg så opp lasagnen i tre lag.
Ha fyll nederst og legg over lasagne platene, så fyll, så lasagne plater osv.
Dekk så det siste laget med cottage cheese og dryss over revet ost.
Stek så lasagnen midt i ovnen i 15-20 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar