Gå til hovedinnhold

Blomkål steak med couscous og pesto


Blomkål steak er utrolig godt, mye bedre enn en kjøtt stek spør du meg. 
Når jeg først lager det så skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. Så kanskje jeg burde begynne(?)
Jeg penslet blomkålen med en blanding av olivenolje, gresskar olje, tørket oregano, basilikum og merian.
Som tilbehør lagde jeg en grønn pesto av basilikum og couscous med grønnsaker.
Enda en veldig rask og enkel middag for travle dager. Oppskriften er vegetarisk.


Ingredienser


Grønn pesto: 
1/2 potte basilikum
2 hvitløksfedd
30g parmesan
1 håndfull cashewnøtter
3 ss olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper

Blomkål steak: 
2 skiver blomkål (ca 1,5 cm)
1 ss olivenolje
1 ss gresskar olje
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1 ts tørket merian
Salt og pepper

Couscous: 
1 gul løk
2 hvitløksfedd 
4 sødme tomater 
1/2 squash
1 ts tørket merian
2 dl vann
1 dl couscous
Sitronsaft 
Salt og pepper 


Slik gjør du: 

Lag pestoen.
Finhakk hvitløk og riv parmesanen på et rivjern.
Ha så alle ingrediensene i en foodprosessor, kjør glatt og dytt ned eventuelle rester fra kantene og smak så til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha så pestoen i en skål, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering.


 
Skjær så blomkålen i skiver, ca 1,5 cm tykke. Ta vare på eventuelle rester av blomkålen for å bruke i couscousen.
Bland så sammen olivenolje, gresskar olje, tørket oregano, basilikum og merian, salt og pepper i en skål.
Legg så blomkålen på et brett med bakepapir og pensle den med krydder urte blandingen på begge sider.
Stek så blomkålen på 200°C midt i ovnen i ca. 15 minutter og riv litt parmesan med et rivjern, åpne ovnen, ta ut brettet og dryss over revet parmesan. Sett så inn igjen i 5 minutter til.


 
I mellomtiden finhakk løk og hvitløk, skjær tomatene i terninger og squashen i større biter.
Fres så løken i en kasserolle på middels sterk varme og ha i resten av ingrediensene, tilsett så tørket merian la det frese under omrøring til grønnsakene er stekt og tomatene har begynt å slippe væske.
Ha så i vannet og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Når det fosskoker, trekk kasserollen til side, ha i couscous, rør om og la den trekke under lokk i ca. 5 minutter til all væsken har fordampet.
Legg couscous i bunnen av en dyp tallerken, legg blomkål steaken over og server med pesto.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat