Søtpotet er utrolig godt, og ihvertfall når den er bakt, da blir den bare enda bedre.
Til slutt toppet jeg søtpoteten med en blanding av cottage cheese og creme fraiche med hvitløk, gressløk og persille.
Laksen stekte jeg i grillpannen og penslet med chimichurri.
I tillegg lagde jeg også en agurksalat med jalapeno og hvitløk.
Dette er enda en rask og enkel middag, som smaker helt fantastisk.
Ingredienser
Agurksalat med jalapeno:
4 mini agurker
1 jalapeno
2 hvitløksfedd
1 ts soyasaus
1 ts gresskar olje
2 ts limesaft
Salt og pepper
Bakt søtpotet:
1 liten søtpotet
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Topping til søtpoteten:
2 ss creme fraiche
3 ss cottage cheese
5g gressløk
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille
Du trenger også:
2 laksefileter uten skinn og bein
Chimichurri (Se oppskrift her)
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten så du har den klar.
Skjær agurk i terninger, jalapeno i tynne strimler og finhakk hvitløk.
Ha så dette i en skål, tilsett olje, soyasaus og limesaft, bland sammen og smak til med salt og pepper.
Sett så salaten i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Finn så frem søtpoteten, del den i to på langs og stikk hull i den med en gaffel.
Bland så sammen olje og krydder i en skål og pensle søtpoteten med krydder oljen.
Legg så søtpotetene på en bit aluminiumsfolie, legg så en til over og lag hull i den (Se bilde).
Stek så søtpoteten på en rist midt i ovnen på 200°C varmluft i 30 minutter.
Etter 30 minutter fjerner du det øverste laget med aluminiumsfolie som du stakk hull i og steker søtpoteten uten folie over i 10-15 minutter til. Avkjøl noe og skrap ut innmaten til poteten.
I mellomtiden, bland sammen toppingen til søtpoteten.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt gressløken.
Bland så sammen alle ingrediensene i en skål og smak til med salt og pepper.
Fordeles på søtpoteten helt mot slutten etter at du har skrapt ut innmaten.
Ha så salt på begge sider av laksefiletene og stek de i en varm grillpanne på middels sterk varme. Pensle så laksefiletene med chimichurri når de er ferdige.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar