Gå til hovedinnhold

Chimichurri


Chimichurri er en ukokt saus som brukes som ingrediens i matlaging og som krydder til grillet kjøtt. Den ble opprinnelig funnet i Argentinske og Uruguayanske retter, og har blitt bredt adoptert i det meste av Latin-Amerika. Sausen kommer i grønne og røde varianter. Informasjonen er lånt fra google.
Jeg fant ut at jeg ville prøve meg på chimichurri jeg også, så jeg hev meg rundt og satte i gang.
Her har jeg gått for den grønne varianten, og brukt persille, koriander, hvitløk, limesaft, olivenolje, malt spisskummen, malt koriander, salt og pepper.
Jeg brukte morter til å blande alt sammen til slutt, men det går helt fint å bruke stavmikser, eller bare blande sammen med en skje.
Chimichurri'en oppbevares i et jar i kjøleskapet. Passer perfekt nå som grill sesongen fortsatt er i gang, og passer også godt til taco!


Ingredienser

Du trenger:
20g bladpersille
10g koriander
3-4 hvitløksfedd
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
3-4 ss olivenolje
Limesaft (Jeg brukte en halv lime)
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å finhakke hvitløk, koriander og persille. 
Ha så dette i morteren sammen med resten av ingrediensene unntatt salt og pepper, bland så sammen og smak til med salt og pepper. 
Har du ikke en morter, kan du bare ha alt i en skål og blande sammen med en skje, du kan også bruke stavmikser, men forsiktig ved å slå den av og på 3-4 ganger bare for at det skal blande seg. 
Chimichurri'en oppbevares i et jar/syltetøyglass eller lignende i kjøleskapet. 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat