Søtpotet fries er utrolig godt når de er laget som de skal, og med det mener jeg sprø på utsiden og fortsatt myk inni. Det er faktisk ganske utfordrende å få det til, det tok litt tid før jeg også fikk det til, det skal jeg ærlig innrømme.
Først og fremst må de friteres, det nytter ikke å steke de i ovnen, det vil ikke gi samme resultat.
Hemmeligheten er å la søtpotet stavene ligge i maizena og bakepulver, før du friterer de.
Det er kanskje ikke så sunt med fritert mat, men sånne søtpotet fries er faktisk verdt det, og så må man jo av og til ha lov til å unne seg noe usunt og godt.
Ingredienser
Du trenger:
1 søtpotet
2 ss maizena maisstivelse
1 ts bakepulver
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
Mer maizena (ca. 1-2 toppede ss til)
Olje til fritering
Slik gjør du:
Bland sammen maizena, bakepulver, paprikapulver, salt og pepper i en skål eller i en dyp tallerken.
Skjær søtpoteten i staver og ha i "pulvermiksen", bland så godt sammen med hendene så alle søtpotet stavene blir godt dekket.
Ha så olje i en panne, det må være nok til å dekke alle søtpotet stavene. Vent til oljen er varm.
La det ligge i ca. 10 minutter, du vil se at søtpoteten har sluppet en del væske.
Dryss så over enda mer maizena og rist med bollen så de blir godt dekket igjen.
Ha så søtpotet stavene i den varme oljen, la de steke i oljen til de er gylne, ca. 10 minutter. Du må følge med å riste med pannen underveis så de blir jevnt stekt.
Bruk så en øse med hull eller en spaghetti sleiv til å ta opp søtpotet fries'ene med når de er ferdige og legg på papir så oljen får rent av de litt.
Server med guacamole. Oppskrift på guacamole finner du her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar