Etter at jeg lagde 17 mai cookies fikk jeg en "bestilling" på cookies av svigermor siden hun likte de så godt. Så da ble det å lage en ny porsjon med cookies, denne gangen uten konditorfarge og med sjokoladebiter i.
Oppskriften og fremgangsmåten er ganske så lik den forrige, smaken er også ganske så lik, hvis ikke bedre pga sjokolade bitene.
Jeg bruker som oftest potetmel når jeg lager cookies fordi det gjør de sprøere, og jeg liker best når de er sprø.
I og med at disse er laget med potetmel er de også egnet for gluten allergikere.
Ingredienser
Du trenger:
150g 70% kokesjokolade (smeltes)
50g smør/margarin
1 egg
150g potetmel
15g melis
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
50g 70% kokesjokolade (hakkes i biter)
Slik gjør du:
Begynn med å smelte sjokoladen enten over vannbad eller i en kjele på svak varme. Rør så inn smør/margarin og avkjøl noe.
Ha så i egget og bland godt sammen.
Bland så sammen alt det tørre i en skål og sikt inn.
Ha så deigen over i en bolle og grovakk sjokoladen, bland så sjokoladen inn i deigen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet i ca. 1 times tid.
Sett stekeovnen på 160°C varmluft.
Finn så frem stekebrett og ha på bakepapir.
Deigen kan være litt hard og utfordrende å jobbe med, men det det er bare å klemme litt på den. Form så kuler og trykk de flate på brettet.
Stek så cookiene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøles på rist.
Oppbevares i en tett boks et kjølig sted, gjerne i kjøleskapet.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar