Gå til hovedinnhold

17. Mai cookies - Red velvet cookies


Det nærmer seg 17. Mai, så jeg tenkte at jeg måtte bake noe for anledningen.
Det var litt frem og tilbake og litt fundering på hva jeg skulle lage, det eneste som var sikkert var at jeg skulle lage noen kjeks. 
Etter mye fundering kom jeg frem til at jeg skulle lage red velvet cookies som jeg skulle pynte med hvit sjokolade farget med blå konditorfarge for å tegne på det Norske flagget.
Disse cookiene kan også lages hele året, da slipper du også å tegne det Norske flagget på de, da kan du bare smelte den hvite sjokoladen og lage mønster på cookiene istedenfor.
Disse er laget med potetmel og er derfor egnet for gluten allergikere også.
Når det kommer til konditorfargen, så brukte jeg Dr. Oetker sin som man får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, den anbefales ikke. Så om du skal lage disse cookiene ville jeg ha brukt en bedre konditorfarge. 
Oppskriften gir 15 cookies.


Ingredienser

Red velvet cookies:
100g 70% kokesjokolade
30g smør/margarin
Rød konditorfarge
1 egg
10g melis
75g potetmel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

Dekor: 
100g hvit sjokolade
1 ss kremfløte 
Blå konditorfarge 

Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til cookiene.
Smelt sjokoladen og rør inn smøret og rød konditorfarge. Avkjøl og ha i egg, bland så sammen og tilsett mer konditorfarge hvis du ikke er fornøyd med fargen, rødfargen vil bli ganske mørk pga sjokoladen.
Bland så sammen alt det tørre i en skål og sikt det inn, bland så sammen til du får en jevn deig. Pakk så deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 1-2 timer.


 
Ha så bakepapir på et stekebrett og sett ovnen på 160°C varmluft.
Form så boller av deigen og trykk de flate på brettet.
Stek så cookiene midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøles på rist.


 
Finn så frem et skjærebrett eller en tallerken til å ha cookiene på.
Smelt så halvparten av den hvite sjokoladen og bland inn blå konditorfarge og 1 ss kremfløte. Du må røre det inn over vannbad.
Tegn så et kryss på cookiene og sett de i fryseren i 5-10 minutter så sjokoladen får stivnet.
Smelt så resten av den hvite sjokoladen og tegn hvitt utenpå det blå krysset.
Du kan velge om du vil ha sjokoladen i sprøytepose eller om du vil male den på.
Jeg brukte en tannpirker til å tegne på med. Har du en pensel som er egnet til baking så anbefaler jeg å bruke den istedenfor. Det er litt tidskrevende å sitte å tegne på 15 cookies med en tannpirker.
Oppbevares i kjøleskapet over natten, og dekkes med plastfolie om morgenen når du våkner. Disse cookiene burde stå i kjøleskapet pga sjokoladen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat