Gå til hovedinnhold

Cajun kylling burgere med spinat hamburgerbrød


Etter å ha laget rosa rødbete hamburgerbrød kunne jeg ikke dy meg og måtte prøve å lage grønne burgerbrød også med spinat.
I motsetning til forrige gang ble det heller kylling burger istedenfor vegetarburger.
I likhet med forrige gang er brødene like gode som rundstykker som hamburgerbrød, og kan fryses ned og varmes opp igjen i ovnen. 
Denne gangen lagde jeg også større brød, så jeg fikk mindre.
Jeg bestemte meg for å kjøre både burgerbrød og burger i samme oppskrift istedenfor hver for seg som jeg gjorde forrige gang.
Du velger selvfølgelig selv hva du ønsker å gjøre, om du også går for begge deler, om du kun vil lage brødene eller om du kun vil lage burgerene.
Kylling burgerene er krydret med cajun krydder, hvitløkspulver, paprikapulver og løkpulver, jeg hadde også 2 hvitløksfedd, 1 egg og griljermel i farsen. 
Oppskriften gir 7 hamburgerbrød og 4 kyllingburgere.
Kylling burgerene er tilberedt i air fryeren.


Ingredienser

Spinat hamburgerbrød: 
6 terninger frossen spinat
2 dl varmt vann
1 dl melk
400g hvetemel
2 ts tørrgjær 
1 ts natron
1 ts bakepulver
1-2 klyper salt
50g smør eller margarin 
+ Sesamfrø og egg til pensling 

Cajun kylling burgere: 
1 stor kyllingfilet (evt. 2 små)
2 hvitløksfedd
2 ts cajun krydder
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1-2 klyper salt
3-4 ss griljermel
+ 5-6 ss griljermel og egg til panering

Hamburgerdressing: 
7-8 ts creme fraiche
2-3 ts barbecuesaus
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1 ts tørket dill
1 klype kajennepepper 
Salt

Du trenger også: 
Salat
Tomater
Rødløk 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til hamburgerbrødene.
Kok opp vann enten i vannkokeren eller i en kjele.
Ha så kokende varmt vann, melk og spinat i en mikse kopp for stavmikser og kjør til det er helt glatt, det skal være som en slags juice.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle, skål eller dyp tallerken.
Ha så alt det tørre i foodprosessoren sammen med spinat juicen og kjør til det blir deig. 
Ha så i smøret og kjør videre til det har blandet seg inn i deigen.
Smør så en bolle med smør eller margarin og ha deigen over i bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett den til heving et lunt sted. Jeg hadde varmt vann i en skål og satt bollen oppå den.


 
Lag så farsen til kylling burgerene.
Finhakk hvitløk og ha i foodprosessoren, ha så i kylling, egg og krydderet, inkludert salt og pepper.
Kjør så glatt til det blir en farse, ha så farsen over i en skål og rør inn griljermel.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg og for at farsen skal bli lettere å jobbe med.


 
Form så burgerbrødene og etterhev de.
Finn frem en bakematte, ha over bakepapir og dryss over mel.
Vipp så ut deigen og kna den med mel.
Kjevle så ut deigen litt, men den skal være ganske tykk, ca. 2 cm. Bruk så en rund utstikker, skål eller kopp til å trykke ut burgerbrødene med. Jeg brukte en større rund utstikker fordi jeg ville ha større hamburgerbrød.
Du kan også dele deigen i 8 emner, trille ut boller og trykke de flate når du legger de på brettet, men da vil du få mer runde og høyere burgerbrød, de vil ikke bli like flate som når du kjevler ut og stikker de ut.
Legg så burgerbrødene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve til dobbel størrelse, ca. 15-20 minutter.
Sett så stekeovnen på 200°C over og under varme.
Pensle så burgerbrødene med egg og dryss over sesamfrø.
Ta vare på resten av egget og bruk det når du skal panere kyllingen etterpå.
Stek så burgerbrødene midt ovnen i 12-15 minutter, og avkjøl på rist.


 
Form så burgerene og legg de på et brett med plastfolie. Dekk så burgerene med plastfolie og legg de tilbake i kjøleskapet for litt. Jeg rev opp en brødpose og brettet den over.


 
Lag så dressingen.
Finn frem en skål, og bland sammen alle ingrediensene, smak til med salt, dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet frem til servering.


 
Ha så griljermel, salt og pepper i en dyp tallerken og finn frem air fryeren.
Ta så burgerene ut av kjøleskapet og dypp de i griljermel først, så i egg, så i griljermel igjen. Legg så de ferdig panerte burgerne på bakepapir og stek de i air fryeren på 200°C i 10 minutter, snu når halve tiden har gått.


 
I mellomtiden kan du skjære det du skal ha på av tilbehør, her ble det tomater, rødløk og crispsalat.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat