Gå til hovedinnhold

Vegetartaco med spinat tortillas, vegetardeig, tomatsalsa og pistasj guacamole


Vegetardeig er noe jeg har utforsket litt på i det siste og begynt å lage nå nylig, jeg lagde det først for et par uker siden, men valgte å droppe og dele oppskriften da jeg trodde jeg feilet, som jeg altså da ikke gjorde. Så jeg tok faktisk sorgen på forskudd der.
Det er faktisk overraskende lett når du skjønner deg på det, når du skjønner hvordan du skal lage det.
Fordi først ser det ut som en type postei som aldri skal bli gjennomstekt, men så står du der med stekespaden i hånden og så ser du faktisk fremskritt etterhvert. Det ser faktisk ut som kjøttdeig, det er det værste. Da jeg lagde det første gangen og kom bort med tallerkenen til min samboer, så han på meg og spurte: "Er det kjøtt?"
Som alltid lager jeg tortillalefsene selv, denne gangen ble det noen fargerike lefser, også kalt spinat tortillalefser.
Jeg lagde også en tomatsalsa med mini snack paprika, padronpaprika, hvitløk og litt rødløk.
Så lagde jeg en pistasj guacamole, fordi tacoen blir jo ikke komplett uten guacamole.
Dette er enda en vegansk oppskrift, så her er alt plantebasert. 


Ingredienser

Spinat tortillalefser: 
4 terninger frossen spinat
150ml vann
375g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
3 ss rapsolje

Vegetardeig: 
1 dl grønne linser (rå)
200g aromasopp 
75g hasselnøtter
2-3 ss tacokrydder (Se oppskrift her)
1-2 ts spisskummen 
Salt og pepper 
 Du trenger også (Til taco fyllet): 
 1/2 rødløk
 1 rød mini snack paprika
 1 grønn chili
 2 hvitløksfedd

Tomatsalsa:
6 aromatomater
1 gul mink snack paprika
1 rød mini snack paprika
1 padronpaprika
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
Limesaft
Salt og pepper

Pistasj guacamole:
2 avokado
40g pistasjnøtter
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å koke linsene i kokende vann med litt salt.
Skyll linsene godt i varmt vann og deretter i kaldt vann før du hiver de i pannen, linsene kokes i 40-45 minutter.


 
Lag så deigen til tortillalefsene.
Ha vann i en mikse kopp for stavmikser og ha i spinaten, kjør så glatt med stavmikseren til du får en type spinat juice. Du må muligens ha oppi litt mer vann, det skal være til sammen 250ml væske. 
Bland så sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og spinat juicen, bland så sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn og dekk bollen med plastfolie.
La så deigen hvile på kjøkkenbenken i minst en halvtime.


 
Lag så vegetardeigen.
Ha aromasopp, hasselnøtter, linser, tacokrydder og spisskummen i en foodprosessor og kjør til det blir en slags postei, skrap eventuelle rester fra kantene og kjør videre. Smak så til med salt og pepper, og evt. mer krydder hvis du syns det trengs.
Ha så vegetardeigen over i en skål eller en dyp tallerken og sett den i kjøleskapet sålenge.


 
Lag så tomatsalsaen.
Skjær tomat, paprika og rødløk i terninger og finhakk hvitløk.
Ha så alt i en skål, skvis over lime og smak til med salt og pepper.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


 
Kjevle så ut lefsene og stek de.
Ha så et bakepapir på en bakematte, dryss over mel og del deigen i 8 emner. 
Kjevle så ut deigen mellom to bakepapir, vend deigen mens du kjevler ut for å få så runde lefser som mulig.
Du kan enten kjevle ut alle lefsene og legge de oppå hverandre med bakepapir mellom hver lefse, ellers så kan du steke og kjevle ut samtidig.
Lefsene stekes i en varm panne på middels varme. De skal blåse seg opp og få prikker på hver side.
Legg så de ferdig stekte lefsene oppå hverandre i aluminiumsfolie, og pakk de godt inn når du har stekt alle så de ikke får noe luft.

 
Skjær så løk og paprika i terninger og finhakk hvitløk og grønn chili.
Stek så vegetardeigen i pannen til den begynner å bli mørkere i fargen, den skal begynne å se ut som kjøttdeig.
Ha så vegetardeigen over på en tallerken, og ha litt olje i pannen, fres så grønnsakene til løken begynner å bli mør, og ha vegetardeigen tilbake i pannen, la det frese litt til.


 
Lag så pistasj guacamole'en.
Grovhakk grønn chili og hvitløk, og ha i en mikse kopp for stavmikser sammen med avokado og pistasjnøtter, kjør glatt med stavmikser og smak til med salt, pepper og limesaft.
Ha så guacamole'en i en skål.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat