Gå til hovedinnhold

Tacokrydder


Tacokrydder er noe jeg alltid mekker sammen på sparket hver gang jeg lager taco, og det finnes mange oppskrifter på det her på bloggen i alle oppskriftene som har noe med taco å gjøre.
Så siden jeg har en kategori kalt krydderblandinger, som for øyeblikket kun inneholder to oppskrifter, så tenkte jeg at den hadde trengt noen flere krydderblanding oppskrifter.
For meg er det å kjøpe tacokrydder bare tull når man kan lage det selv, dessuten syns jeg at det man kjøper er altfor salt, og det beste er at når man lager det selv bestemmer man selv hvordan man vil ha det, om man vil ha det mer salt, mer syrlig eller sterkere, f.eks. 
Jeg fokuserer på å balansere det godt, men samtidig er jeg veldig glad i spisskummen smak, den syrlige gode smaken må jo være hovedingrediensen i taco krydderet.


Ingredienser 

Du trenger:
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1/2 ts kayennepepper
3 ts tørket oregano
4 ts spisskummen
3 ts koriander malt
4 ts paprikapulver 
3 ts løkpulver
3 ts hvitløkspulver 
Salt etter egen smak


Slik gjør du:

Hiv alle krydderne i en tørr panne unntatt saltet og rist krydderet på middels varme, dette er for at krydderet skal få slippe aromaene, og bli mer aromatisk.
Ha så krydderet i en morter for å knuse oreganoen litt.
Oppbevar så krydderet i en tett boks, krydderet må stå en dag for å få den lukten og smaken det skal ha, du kan selvfølgelig bruke det samme dag, men vent ihvertfall noen timer, ellers kan du oppleve at det har en litt besk smak.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat