Nå var det faktisk en god stund siden jeg spiste pizza sist, og siden det var det samboeren min også ville ha så ble det pizza.
Alltid når jeg lager pizza deler jeg deigen i to, og fordeler den i to boller slik at jeg har pizza til både middag og kvelds, fordi det blir jo ikke bedre enn det.
Denne gangen lagde jeg en litt annerledes pizza, nemlig en "cajun chicken pizza", med en litt spicy pizzasaus.
På pizzaen ble det rett og slett å ta noe jeg hadde liggende i kjøleskapet, så da ble det sjampinjong og padronpaprika, og litt rødløk som jeg hadde liggende i en kurv på benken.
Jeg har også nylig lagt ut en oppskrift på cajun krydder mix, ønsker du å se den så finner du den her.
Ingredienser
Pizzadeig:
400g pizzamel
2 ts tørrgjær
1 klype sukker
2-3 klyper salt
3 ss olivenolje
2,5 dl lunkent vann
Spicy pizzasaus:
300g sødmetomater
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
1 ss tørket oregano
Sitronsaft
Salt
Cajun kylling:
1 kyllingfilet
2-3 ts cajun krydder
1 ts olivenolje
Du trenger også:
Revet mozzarella
Padronpaprika
Rødløk
Sjampinjong
Pizzakrydder
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og lunkent vann.
Rør om, først med en gaffel og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den er jevn og del den i to.
Smør så to boller med smør og ha deigene i bollene.
Du velger selv om du vil ha to mindre pizza eller en stor, vil du lage en stor, ta ut deigen for litt og smør bollen, og legg den tilbake.
Dekk så bollen(e) med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, gjerne lenger.
Lag så sausen.
Skjær toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden hakk hvitløk og chili, du trenger ikke å være så nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser til slutt.
Ha så litt olje i en kjele, klem tomatene ut av skallet og ha i hvitløk, chili og tørket oregano.
Ha så i litt salt og sitronsaft, rør om og mos tomatene, la så sausen putre på middels varme i 15-20 minutter, smak til med salt og sitronsaft og kjør sausen glatt med stavmikser. Avkjøl så sausen helt før du har den på pizzaen.
Krydre så kyllingen.
Skjær kyllingen i delvis tykke skiver og ha i en skål, ha så i krydderet og olivenolje og rør godt sammen.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Form så pizzadeigen.
Sett stekeovnen på 220°C over og undervarme med brettet i.
Det er viktig at brettet er i, og at det er varmt, dette er med på at du får en sprøere bunn.
Strø semulegryn på en bakematte med bakepapir.
Vipp så ut deigen, og form den for hånd, pass på at du ikke klemmer luften ut av kantene, men at du dytter den ut i kantene, slik at selve midten blir ganske så tynn.
Ta så ut det varme brettet fra ovnen, og løft pizzabunnen over med bakepapiret.
Ha så på saus, ost og fyll og stek pizzaen midt i ovnen i ca. 15-18 minutter (avhengig av ovn), osten skal være gyllen.
Dryss så over litt pizzakrydder før servering.
Lag så en rask hvitløksdressing mens pizzaen er i ovnen hvis du ønsker det.
Finhakk et par hvitløksfedd og ha i en skål sammen med creme fraiche, tørket dill og persille, evt. fersk hvis du har. Bland så alt sammen i en skål og smak til med salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar