Det at jeg liker å lage mat fra bunnen av gjelder faktisk også krydderblandinger.
Jeg lager faktisk min egen karri og har ikke kjøpt karri på flere år.
Noe annet jeg lenge har villet prøve har vært cajun krydder, så nå bestemte jeg meg for å prøve det.
Litt raske fakta om cajun krydder:
Cajunkryddermiksen kommer fra det kreolske kjøkkenet i Sørstatene i USA, nærmere bestemt Louisiana.
Cajunkulturen er USAs franske hjerte. Her har overveiende franske innvandrere tatt med seg sin matkultur og tilpasset den subtropiske forhold, og dyrket en ny, kreolsk forkjærlighet for chili.
Denne karakteristiske, sterke men balanserte cajunmiksen, etter oppskrift fra Louisiana, passer svært godt til grillmat generelt, hvitt kjøtt (svinefilet!) og fugl (kalkun!), samt til fisk. God i marinader!
Informasjonen er hentet fra butikk.verdensmat.no.
Ingredienser
Du trenger:
4 ts paprikapulver
4 ts hvitløkspulver
3 ts løkpulver
3 ts hvit pepper
1,5 ts chilipulver
1,5 ts kayennepepper
3 ts tørket oregano
3 ts tørket timian
1 ts salt
Slik gjør du:
Ha alle krydderne i en skål, rør om og hell over i en morter for å knuse urtene litt.
Hell så krydderblandingen over i en tett krydderboks, så holder den seg like lenge som krydderet du kjøper i butikken.
Jeg brukte bare et tomt krydderglass etter oregano.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar