Gå til hovedinnhold

Butter Chicken


Etter å ha laget den veganske varianten "Butter Aubergine", kunne jeg ikke vente lenger med å prøve meg på orginalen, Butter Chicken.
Jeg må si at dette har blitt en stor favoritt for meg ihvertfall, så nå har jeg funnet meg en til livrett.
Men det kom jo egentlig ikke som en overraskelse siden jeg er utrolig glad i cashewnøtter, og så liker jeg også å bruke krydder i maten.
I selve gryten brukte jeg sødme tomater, spisspaprika, rød og grønn chili, hvitløk, rødløk og koriander.
Cashewmelken lagde jeg selv på samme måte som sist, i foodprosessoren, det overrasket meg faktisk forrige gang jeg lagde den, at det var så lett å lage det.
Til slutt drysset jeg noen cashewnøtter og pyntet gryten med noen korianderblader.
Det er faktisk veldig bra å ha noe sprøtt i gryten, så jeg tror at jeg kommer til å bruke nøtter i gryteretter også nå fremover.


Ingredienser

Kylling & marinade: 
1 kyllingfilet
2 ts karri
2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie 
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
1 ts bukkehornkløver
1/2 ts chilipulver (Piri Piri)

Cashew melk: 
100g cashewnøtter
150ml vann

Butter chicken:
300g sødmetomater
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1/2 spisspaprika 
2 hvitløksfedd
1 rødløk
2-3 bunter koriander
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen
3 ts paprikapulver
3 ts karri
1 ts bukkehornkløver
1 ts gurkemeie
1 dl kokosmelk
3 dl vann + 2 dl til som tilsettes gradvis 
Limesaft 
Salt og pepper

Du trenger også: 
Basmatiris 


Slik gjør du: 

Begynn med å marinere kyllingen, gjerne en dag i forveien.
Skjær kyllingen i ønskede biter, ha den i en skål og ha på krydderet.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


 
Lag så cashewmelken.
Ha nøttene i en foodprosessor og finmal de, hell så i vannet og kjør videre til det ser ut som melk.
Hell så cashewmelken i en kopp eller i et målebeger.


 
Forbered så grønnsakene.
Skjær toppene av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene i en skål med kaldt vann, når tomatene har kjølt seg ned, hell ut vannet og klem tomatene ut av skallet.
Finhakk hvitløk, rød og grønn chili og koriander.
Skjær så paprika og rødløk i terninger.


 
Forstek så kyllingen i en varm panne med litt olje på høy varme til den får stekeskorpe. Ha så kyllingen over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme (jeg skrudde ned fra 9-7 på min komfyr).
Fres så løken til den begynner å bli blank og ha i hvitløk, chili, og paprika, rør om og ha i tomatene og krydderet, mos tomatene, når du har most tomatene har du i cashewmelken, bland godt.
Tilsett så kokosmelk, vann og koriander, rør om og skru ned varmen til middels varme (jeg skrudde ned fra 7-5).
La det putre under lokk i 30-40 og tilsett mer vann når du ser at det trengs. 
Ha så i kyllingen mot slutten, og la det putre videre i et par minutter, smak til med limesaft, salt og pepper.
Server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat