Inspirert av den Indiske retten "Butter Chicken" bestemte jeg meg for å prøve meg på "Butter Aubergine", altså da en vegansk versjon av denne retten.
Laget av cashewnøtter, chili, hvitløk, rødløk, tomater, paprika, koriander og krydder sammen med litt kokosmelk og auberginen som "proteinet".
Auberginen har blitt skjært i biter, og blitt lagt i en marinade.
Sausen har fått koke inn over lenger tid, og er ganske tykk og kanskje litt kornete som de jålete kokkene ville ha sagt, men skjerpings, lager man en saus med nøtter i så må man jo nesten føle at det er nøtter i sausen også.
Ingredienser
Cashewmelk:
100g usaltede cashewnøtter
1,5 dl vann
Aubergine marinade:
1/2 aubergine
2 ts karri
2 ts paprikapulver
1 ts tupp kayennepepper
1 ts bukkehornkløver
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
Salt
Saus:
1 rødløk
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
300g sødmetomater
1/2 spisspaprika
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts bukkehornkløver
2 ts karri
2 ts paprikapulver
2 dl kokosmelk
2 dl vann
Limesaft
Salt
Du trenger også:
1 kopp Basmatiris (ca 2 dl)
Cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage cashewmelken.
Ha nøttene i en foodprosessor og finmal de, ha så i vannet og kjør videre til det ser ut som melk. Hell så melken i en kopp eller i målebegeret.
Det vil muligens være noe igjen i bunnen, en slags purè, ta vare på den også og ha den i en skål.
Skjær så aubergine i ønskede biter og ha i en skål, krydre med krydderet.
Skjær så resten av ingrediensene.
Tomatene kokes opp i kokende vann til skallet sprekker og has over i en skål med kaldt vann, så klemmes tomatene ut av skallet og has i en skål.
Hvitløk, rød og grønn chili, rødløk og koriander finhakkes og paprika skjæres i strimler.
Fres så auberginen i pannen først på høy varme og ha den tilbake i skålen.
I samme panne, ha i litt mer olje og ha i løken, la det frese til løken er blank og ha i tomatene, chili og hvitløk, mos tomatene og la det frese. Ha så i krydderet og rør om.
Ha så i cashew purèen og koriander, bland purèen godt inn og ha i aubergine, paprika og cashewmelken.
Rør om og ha i kokosmelk, rør om og ha i vannet, rør om igjen og skru varmen ned til svak varme og la det putre i 30-40 minutter.
Smak til med lime og salt, evt. mer krydder hvis du syns det trengs.
Server med basmatiris og cashewnøtter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar