Gå til hovedinnhold

Butter Aubergine


Inspirert av den Indiske retten "Butter Chicken" bestemte jeg meg for å prøve meg på "Butter Aubergine", altså da en vegansk versjon av denne retten. 
Laget av cashewnøtter, chili, hvitløk, rødløk, tomater, paprika, koriander og krydder sammen med litt kokosmelk og auberginen som "proteinet". 
Auberginen har blitt skjært i biter, og blitt lagt i en marinade.
Sausen har fått koke inn over lenger tid, og er ganske tykk og kanskje litt kornete som de jålete kokkene ville ha sagt, men skjerpings, lager man en saus med nøtter i så må man jo nesten føle at det er nøtter i sausen også. 


Ingredienser

Cashewmelk: 
100g  usaltede cashewnøtter
1,5 dl vann

Aubergine marinade: 
1/2 aubergine
2 ts karri
2 ts paprikapulver
1 ts tupp kayennepepper
1 ts bukkehornkløver
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
Salt

Saus: 
1 rødløk
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
300g sødmetomater
1/2 spisspaprika 
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts bukkehornkløver
2 ts karri 
2 ts paprikapulver
2 dl kokosmelk
2 dl vann
Limesaft 
Salt 

Du trenger også: 
1 kopp Basmatiris (ca 2 dl)
Cashewnøtter


Slik gjør du: 

Begynn med å lage cashewmelken.
Ha nøttene i en foodprosessor og finmal de, ha så i vannet og kjør videre til det ser ut som melk. Hell så melken i en kopp eller i målebegeret.
Det vil muligens være noe igjen i bunnen, en slags purè, ta vare på den også og ha den i en skål.


 
Skjær så aubergine i ønskede biter og ha i en skål, krydre med krydderet.
Skjær så resten av ingrediensene.
Tomatene kokes opp i kokende vann til skallet sprekker og has over i en skål med kaldt vann, så klemmes tomatene ut av skallet og has i en skål.
Hvitløk, rød og grønn chili, rødløk og koriander finhakkes og paprika skjæres i strimler.


 
Fres så auberginen i pannen først på høy varme og ha den tilbake i skålen.
I samme panne, ha i litt mer olje og ha i løken, la det frese til løken er blank og ha i tomatene, chili og hvitløk, mos tomatene og la det frese. Ha så i krydderet og rør om.
Ha så i cashew purèen og koriander, bland purèen godt inn og ha i aubergine, paprika og cashewmelken.
Rør om og ha i kokosmelk, rør om og ha i vannet, rør om igjen og skru varmen ned til svak varme og la det putre i 30-40 minutter.
Smak til med lime og salt, evt. mer krydder hvis du syns det trengs.
Server med basmatiris og cashewnøtter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat