Bao buns er noe av det beste jeg vet! Jeg har sagt det før, eller skrevet det før i dette tilfellet, så jeg skriver det igjen.
Etter at jeg smakte det første gang, har jeg bare laget det om og om igjen.
Denne gangen gikk jeg for den åpne versjonen, mens forrige gang lagde jeg den lukkede versjonen med fyll, vil du se oppskriften på de, så finner du den her.
Kyllingen er panert i malte cashew nøtter med chilipulver, paprikapulver og gurkemeie.
Jeg valgte å steke kyllingen i air fryeren, men den kan også friteres, så det er helt opp til deg hva du ønsker å gjøre.
Jeg lagde også en sursøt chilisaus, fordi man må jo bare ha en saus til.
For de som ikke er så glad i sterk mat, eller i værste fall begynner å svette, så anbefaler jeg å heller droppe chilien i sausen og heller gå for en sursøt saus, evt. så kan chilien byttes ut med litt paprika.
Chilipulveret i paneringen kan også reduseres hvis så.
For de som er glad i sterk mat, som meg er det bare å kjøre på.
Ingredienser
Bao buns:
150ml lunkent vann
4 ts tørrgjær
1 ts sukker
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1-2 klyper salt
1-2 klyper sukker
3 ss rapsolje
Kylling:
1 kyllingfilet
1 ts chilipulver (piri piri)
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts tupp kayennepepper
Salt etter eget ønske
Cashew panering:
80g cashew nøtter
1 ts chili pulver (piri piri)
1 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
2-3 klyper salt
1 ts tupp kayennepepper
+ 1 egg
Sursøt chilisaus:
3/4 rød chili
3 ss soyasaus
2 ts tamarind paste
1-2 ts honning (etter smak)
2 dl ananas juice
1 ss brun eddik
2 ts paprikapulver
1 toppet ss maizena brun jævner
Du trenger også:
1 gulrot
2-3 vårløk
1/4 rød chili
1 avokado
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til bunsene.
Rør sammen lunkent vann, 1 ts sukker og 4 ts tørrgjær i et målebeger eller i en kopp.
Dekk så målebegeret eller koppen med plastfolie eller et lite asjett, og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen. Dette tar alt fra 5-15 minutter.
Hvis det ikke dannes et skumlag på toppen skyldes det at vannet enten var for varmt eller for kaldt, da må du starte på nytt, ellers vil ikke deigen heve som den skal.
Bland så sammen hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
Ha så i olje og gjærblandingen.
Bland så sammen deigen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den er jevn.
Legg så deigen på det lille asjettet og smør bollen med smør, legg så deigen tilbake i bollen og dekk bollen med plastfolie.
La så deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse, gjerne lenger.
Ved å smøre bollen med smør, margarin, olje, etc. unngår du at deigen henger fast i bollen, da kan du bare snu bollen opp ned så kommer deigen ut like hel.
Skjær så kyllingfileten i 8 biter, ha i en skål og krydre den, dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet sålenge.
Rist så cashew nøttene midt i ovnen på 150°C varmluft i 7-8 minutter.
Ha så nøttene i foodprosessoren sammen med krydderet og kjør til det blir finmalt.
Ha så paneringen over i en skål, og smak til med salt og evt. mer chilipulver.
Finn så frem deigen til bao bunsene, og ha litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Del så deigen i 8 emner, form til boller, og legg på et brett med bakepapir.
Dekk så bollene med en opprevet brødpose og la de etterheve til dobbel størrelse.
Lag så sausen.
Grovhakk chilien, og ha den i en kjele sammen med resten av ingrediensene unntatt maizena.
La så sausen koke inn i ca 10-15 minutter.
Kjør så sausen glatt med stavmikser og hell den tilbake i kjelen, jevn så sausen med maizena om du ønsker tykkere saus, foretrekker du en tynnere saus kan du la den være som den er. Ha så sausen i en skål, sausen kan serveres både varm og kald.
Forbered så tilbehøret.
Skjær gulrot i skiver på et mandolinjern og derretter i strimler.
Skjær så det grønneste på vårløken i strimler og stilken skjæres på skrått. Skjær så chilien også på skrått.
Finn så frem bambuskokeren, en kjevle, en saks og litt bakepapir.
Kok så opp vann i en kjele.
Klipp så ut 8 små firkanter av bakepapiret.
Kjevle så ut bao bunsene til en oval sirkel og pensle halve siden med olje, og brett.
Legg så de ferdig formede bao bunsene på en bakepapirbit i bambuskokeren.
Har du ikke en bambuskoker, se tips nederst i innlegget.
Sett så bambuskokeren på kjelen med kokende vann, og skru ned til middels varme. Damp så bao bunsene i 15-20 minutter.
Knekk så et egg i en skål og pisk det lett med en gaffel så det blander seg.
Finn så frem kyllingen, paneringen og air fryeren.
Klipp så ut en bakepapirbit, og legg den i air fryeren.
Dypp så kyllingen i paneringen, så i egget, og så i paneringen igjen.
Legg så de panerte kylling bitene på bakepapiret i air fryeren.
Stek så kyllingen på 200°C i 10-12 minutter, snu når halve tiden har gått.
Rett før servering, skjær avokadoen.
Tips: Har du ikke en bambuskoker kan du ta en kjele eller gryte, legge over en rist, så legger bakepapir på risten og stikker små hull i bakepapiret. Sett så ringen fra en kakeform over og ha et pannelokk over der igjen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar