Gå til hovedinnhold

Bao buns fylt med kylling med sweet chili saus


Bao buns er noe av det beste jeg vet,  både den åpne varianten og den lukkede varianten.
Her har jeg gått for den lukkede varianten og fylt med kylling med revet gulrot, sjampinjong, vårløk, persille og koriander. Så har jeg krydret med bukkehornkløver, chilipulver og malt koriander.
I deigen til bao bunsene hadde jeg litt sesamfrø, siden jeg synes at det gir bedre smak til bunsene.
Jeg lagde også en sweet chili saus for å ha noe å dyppe de i, bedre middag får man ikke. 
Bao buns er nok noe som vil falle i smak hos alle uansett alder.


Ingredienser

Bao buns: 
1 håndfull sesamfrø 
150ml lunkent vann
1 1/2 ts sukker
4 ts tørrgjær (flate)
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver 
1 klype salt
2 ss nøytral olje 

Kylling fyll: 
2 kyllingfileter
1 egg 
Salt og pepper 
1 ts bukkehornkløver
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (Piri Piri) 
1 revet gulrot (1 stor eller 2 små)
2 vårløk
4 sjampinjonger
2-3 bunter bladpersille
2-3 bunter koriander 

Sweet chili saus: 
1 rød chili 
2 dl ananasjuice
2 ss soyasaus
2-3 ss honning
2-3 ss maizena brun jævner


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til bao bunsene.
Ta en håndfull med sesamfrø og legg på et brett med bakepapir, sett så i ovnen på 150°C varmluft i 6-7 minutter.
Bland så sammen sukker og tørrgjær i et målebeger eller en kopp med lunkent vann til gjæren har løst seg helt opp.
Dekk så målebegeret eller koppen med plastfolie eller et lite asjett og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen, dette tar alt fra 5-15 minutter.
I mellomtiden, bland sammen alt det tørre i en bolle, og grovmal sesamfrøene i en morter eller foodprosessor, og ha i bollen sammen med det tørre.
Ha så i nøytral olje og gjær blandingen, og rør sammen med en gaffel først til deigen begynner å samle seg, og ta så over for hånd etterhvert. Kna så deigen til den er jevn og fast.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse, gjerne lenger.



 
Lag så fyllet.
Riv gulroten på rivjernet og skjær sjampinjong og vårløk i små biter.
Finhakk så persille og koriander.
Ha så kyllingen i en foodprosessor og ha i egget og krydderet, kjør så til du får en farse.
Ha så farsen i en skål og ha i grønnsakene og urtene, bland sammen, dekk skålen med plastfolie, og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.








 
Del så deigen i 8 emner, og form til boller, dekk så med plastfolie og la de etterheve til dobbel størrelse.


 
I mellomtiden kan du lage sweet chili sausen.
Finhakk chili og ha i en kjele sammen med resten av ingrediensene, kok opp og smak til med salt, honning og evt. litt lime.
Jevn så sausen med brun maizena jævner og sett til side. Sausen kan serveres både varm og kald.


 
Finn så frem bambuskokeren og klipp ut små biter av bakepapir. Kok så opp vann i en kjele på middels varme.
Finn så frem en bakematte og ha på bakepapir og dryss over litt mel.
Kjevle så ut bollene så de blir flate og mest mulig runde.
Ha så fyll i midten, og fordel fyllet jevnt over alle.
Se bilde beskrivelse for hvordan du lukker de steg for steg.
Legg så de ferdig formede bunsene på bakepapir i bambuskokeren.
Damp så bao bunsene i 15 minutter.
Har du ikke en bambuskoker, se tips helt nederst i innlegget.


 
Tips: Har du ikke en bambuskoker kan du ta en kjele eller gryte, legge over en rist, så legger bakepapir på risten og stikker små hull i bakepapiret. Sett så ringen fra en kakeform over og ha et pannelokk over der igjen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat