Gå til hovedinnhold

Aubergine karri med basmatiris

 

Jeg har lenge villet lage aubergine karri for å prøve det, men har ikke kommet så langt før nå.
I utgangspunktet var karrien tiltenkt å være vegansk, men jeg kunne ikke dy meg mot slutten og måtte ha i litt creme fraiche fordi jeg syntes at det manglet. Karrien var god uten også, så den kan fint lages vegansk også.
Jeg pleier faktisk å lage karrien min selv, hvis du også vil prøve å lage din egen karri så finner du oppskriften her.


Ingredienser

Aubergine karri:
1 gul løk
1 spisspaprika
4 padronpaprika
5-6 østerssopp
1 rød chili
2 hvitløksfedd
3-4 bunter bladpersille
1 aubergine
4 ts karri
1 ts tørkede korianderblader
Salt og pepper
1 boks kokosmelk (250ml)
1 dl vann
Limesaft
2 ss creme fraiche (kan sløyfes for vegansk alternativ)

Du trenger også:
2 dl basmatiris

Slik gjør du:

Begynn med å skjære paprika og padronpaprika i strimler og ha i en skål.
Skjær så østerssoppen i terninger og ha i en skål for seg selv.
Skjær så løken og ha den i en skål for seg selv.
Finhakk så hvitløk, chili og persille.
Skjær så aubergine i terninger og ha i en skål for seg selv, ha i olje, karri, tørkede korianderblader, salt og pepper og bland sammen.


Finn så frem en gryte, og ha i litt olje.
Fres så løken på middels varme til den er blank og ha i hvitløk og chili.
La det frese litt og ha i aubergine, la det frese litt videre og ha i østerssopp og la det frese litt til.
Ha så i kokosmelk og vann, lime, salt og pepper og la karrien putre og koke inn på middels varme i 20-30 minutter.
Ha så i paprika etter ca. 5 minutter.
Smak til underveis med mer lime, salt og pepper og evt. mer karri. Rør så inn creme fraiche mot slutten.
Server med basmatiris.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat