Jeg har lenge villet lage aubergine karri for å prøve det, men har ikke kommet så langt før nå.
I utgangspunktet var karrien tiltenkt å være vegansk, men jeg kunne ikke dy meg mot slutten og måtte ha i litt creme fraiche fordi jeg syntes at det manglet. Karrien var god uten også, så den kan fint lages vegansk også.
Jeg pleier faktisk å lage karrien min selv, hvis du også vil prøve å lage din egen karri så finner du oppskriften her.
Ingredienser
Aubergine karri:
1 gul løk
1 spisspaprika
4 padronpaprika
5-6 østerssopp
1 rød chili
2 hvitløksfedd
3-4 bunter bladpersille
1 aubergine
4 ts karri
1 ts tørkede korianderblader
Salt og pepper
1 boks kokosmelk (250ml)
1 dl vann
Limesaft
2 ss creme fraiche (kan sløyfes for vegansk alternativ)
Du trenger også:
2 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å skjære paprika og padronpaprika i strimler og ha i en skål.
Skjær så østerssoppen i terninger og ha i en skål for seg selv.
Skjær så løken og ha den i en skål for seg selv.
Finhakk så hvitløk, chili og persille.
Skjær så aubergine i terninger og ha i en skål for seg selv, ha i olje, karri, tørkede korianderblader, salt og pepper og bland sammen.
Finn så frem en gryte, og ha i litt olje.
Fres så løken på middels varme til den er blank og ha i hvitløk og chili.
La det frese litt og ha i aubergine, la det frese litt videre og ha i østerssopp og la det frese litt til.
Ha så i kokosmelk og vann, lime, salt og pepper og la karrien putre og koke inn på middels varme i 20-30 minutter.
Ha så i paprika etter ca. 5 minutter.
Smak til underveis med mer lime, salt og pepper og evt. mer karri. Rør så inn creme fraiche mot slutten.
Server med basmatiris.
Kommentarer
Legg inn en kommentar