Gå til hovedinnhold

Karri

Karri er noe vi er vant til å bare kjøpe i butikkhylla, det samme gjorde jeg først. Helt til det var tomt på butikken i flere uker, da ble jeg lei. Så jeg sjekket karrieren jeg hadde og så hva den inneholdt, og lagde min egen, siden har jeg prøvd meg på flere varianter, men denne er en soleklar favoritt! Karrien kan has i glass og oppbevares i krydderskuffen uten problemer, og holder seg like godt og lenge som den vi kjøper på butikken.
Karrien vil være litt besk i smaken først, men den blir bedre om den får stått litt, men en ting er sikkert og det er at det kommer til å lukte karri i hele huset!


Ingredienser

Du trenger:
1 ts fennikelfrø
1 klype nellik
6 ts bukkehornkløver
8 ts gurkemeie
2 ts chilipulver (piri piri)
4 ts koriander malt
4 ts spisskummen malt
1 klype salt


Slik gjør du:

Begynn med å blande alle krydderene i en skål, unntatt saltet.
Ha så krydderet i en varm panne på middels varme for at krydderet skal slippe aromaene.
Sikt så karrien tilbake i skålen så det kun er fennikelfrøene igjen i silen.
Knus så fennikelfrøene med en morter, og sikt inn i karrien, og ha i saltet, bland godt og ha krydderet i en krydderboks. Bruk gjerne en trakt om du har det. Har du ikke en trakt, kan du lage en av et ark og litt tape, så blir det lettere å få krydderet fra skålen til krydderboksen.Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat