Karri er noe vi er vant til å bare kjøpe i butikkhylla, det samme gjorde jeg først. Helt til det var tomt på butikken i flere uker, da ble jeg lei. Så jeg sjekket karrieren jeg hadde og så hva den inneholdt, og lagde min egen, siden har jeg prøvd meg på flere varianter, men denne er en soleklar favoritt! Karrien kan has i glass og oppbevares i krydderskuffen uten problemer, og holder seg like godt og lenge som den vi kjøper på butikken.
Karrien vil være litt besk i smaken først, men den blir bedre om den får stått litt, men en ting er sikkert og det er at det kommer til å lukte karri i hele huset!
Ingredienser
Du trenger:
1 ts fennikelfrø
1 klype nellik
6 ts bukkehornkløver
8 ts gurkemeie
2 ts chilipulver (piri piri)
4 ts koriander malt
4 ts spisskummen malt
1 klype salt
Slik gjør du:
Begynn med å blande alle krydderene i en skål, unntatt saltet.
Ha så krydderet i en varm panne på middels varme for at krydderet skal slippe aromaene.
Sikt så karrien tilbake i skålen så det kun er fennikelfrøene igjen i silen.
Knus så fennikelfrøene med en morter, og sikt inn i karrien, og ha i saltet, bland godt og ha krydderet i en krydderboks. Bruk gjerne en trakt om du har det. Har du ikke en trakt, kan du lage en av et ark og litt tape, så blir det lettere å få krydderet fra skålen til krydderboksen.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar