Gå til hovedinnhold

Mini pizza

 

Mini pizza er alltid et supert alternativ når man vil lage pizza og ikke kan bli enige om tynn eller tykk bunn, med kanter eller uten kanter, og til og med hva man vil ha på.
Da er mini pizza den perfekte løsningen, da kan man velge hvordan man vil ha bunnen og hva man vil ha på. Og så kan man alltids lage flere så man har flere på lur.
Pizzasausen er en ganske så stor porsjon, men det er fordi jeg alltid lager så mye, denne pizzasausen står seg utrolig godt i kjøleskapet, i opp til en uke. Og best av alt, kan den også brukes som pastasaus i en travel hverdag, når man bare vil koke litt pasta og ha noe tilbehør og en saus til, så fungerer denne sausen utmerket til pasta også, både med og uten ekstra krydring.

Ingredienser

Bunn:
150 ml lunkent vann
4 ts tørrgjær
2 ts sukker
250g pizzamel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1 ss olivenolje
1-2 ss tørket oregano

Pizzasaus (stor porsjon):
Olivenolje
300g cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
1/2 spisspaprika
1 dl vann
1 ss brun eddik
1 bunt frisk basilikum
2 bunter frisk oregano
Sitronsaft
Salt og pepper
Tørket oregano

Pizzafyll:
Revet ost
Serranoskinke
Sjampinjong
Tørket oregano


Slik gjør du:

Bland sammen lunkent vann, sukker og tørrgjær i en kopp eller i et målebeger.
Rør til gjæren har løst seg helt opp og dekk til med plastfolie eller et lite asjett, og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen, dette kan ta opp til 10 minutter, i noen tilfeller 15.
Bland så sammen pizzamel, salt og bakepulver i en bolle.
Ha i olivenolje, oregano og gjærblandingen, og rør det godt sammen til det blir en deig, så kan du ta over med hendene og elte deigen til du har en fast og fin deig, men fortsatt litt klissete.
Dekk så til bollen med plastfolie å sett deigen til heving på kjøkkenbenken eller et lunt sted.


Lag så sausen.
Skjær cherrytomatene i fire, og paprikaen i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Ha først sjalottløken og hvitløken i en varm kjele med olivenolje og fres på middels høy varme til løken er blank.
Skru så ned varmen til middels varme og ha i tomatene og paprikaen, vann, eddik, salt og pepper, rør om, ha på lokk og la det putre.
Finhakk så frisk oregano og basilikum og ha i sausen, rør om og ha på igjen lokket, la så sausen koke inn til det bare er skallet igjen av tomatene.
Kjør så sausen glatt med en stavmikser, og smak til med salt, pepper, sitronsaft og tørket oregano. Pizzasausen bør saltes litt i overkant, da den vil miste noe smak når den kommer på bunnen.
Pizzasausen på være helt avkjølt før den has på pizzaen.


Ha så litt mel på benkeplaten eller på et bakepapir og del deigen i 4 emner.
Jeg steker kun to av gangen og sparer to for etterpå, men du kan også steke alle fire på en gang, men da må du ha to brett.
Ha så semulegryn på et stekebrett med bakepapir.
Form først emnene til kuler, og form mini pizzaene på brettet med semulegryn.
La så bunnene etterheve i 15-20 minutter.


Sett stekeovnen på 220°C over og under varme, ikke varmluft.
Stikk så noen hull i pizzabunnene med en gaffel, ha på sausen, osten og ønsket fyll. Jeg brukte det jeg hadde i kjøleskapet som jeg mente egnet seg best på en pizza, og det var serranoskinke og sjampinjong.
Minipizzaene stekes i 12-15 minutter.
Server med hvitløk dressing, se hvordan du kan lage en relativt rask hvitløk dressing her.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat