Gå til hovedinnhold

Hvitløksdressing

 

Hvitløksdressing kan passe til så mangt, og det er utrolig lett å lage selv om du har rømme eller creme fraiche, hvitløk og litt krydder i kjøkkenskuffen. Det kan lages på bare noen minutter.

Jeg bruker vanligvis:
1-2 hvitløksfedd (avhengig av str, 1 stort, 2 små)
1/2 ts salt
1 ts hvitløkspepper
5 gode t skjeer med creme fraiche
Så drysser jeg på med tørket dill og persille.

Den blir sterkere i smaken jo lenger den står. Står seg i kjøleskapet i maks 2 dager, men bare om den er godt dekket, enten med plastfolie eller i en boks med lokk.

Det går også ann å blande rømme eller creme fraiche med majones om man ønsker det.
Om man har en hvitløkspresse er det bare til å fjerne skallet å ha den i pressen, ellers så må man evt, finhakke den selv. Ha hvitløken i en skål, å begynn å krydre med salt, hvitløkspepper, tørket dill og persille, tilsett creme fraiche og rør godt. Du kan evt tilsette litt mer persille eller dill om du syns det er for lite, for mye dill kan bli for dominerende.

Passer til både pizza, fisk, chips, taco, i en salat, og til så mye mer!

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat