Gå til hovedinnhold

Cashew og havrekjeks med sjokolade og hvit sjokolade

 

Idag måtte jeg bare bake igjen. Disse kjeksene er inspirert av snickerskjeksene jeg lagde tidligere. Jeg synes at de ble så gode både på smak og konsistens, at jeg bare måtte prøve å lage noen lignende kjeks med andre ingredienser. Så jeg tok cashew nøtter og havregryn istedenfor peanøtter. Så hadde jeg cashew nøtter i kjeksen, da kjeksen formes som en slags lav skål. Over cashew nøttene er det et lag med sjokolade, og over der igjen hvit sjokolade, som ikke gikk helt etter planen pga spruteflasken min som ikke var samarbeidsvillig. Så det ser faktisk ut som et barn har pyntet kjeksene. Men pytt pytt, det er smaken som teller, og den er der helt klart!

Ingredienser

Kjeks:
100g cashew nøtter
50g havregryn
En klype salt
50g smør
3 ss sukker
1 egg
60g hvetemel
1/2 ts natron

Du trenger også:
2 lys kokesjokolade
1 hvit sjokolade
80g cashew nøtter


Slik gjør du:

Begynn med å riste cashew nøttene og havregrynet, legg på et stekebrett med bakepapir å sett midt i ovnen på 150°C varmluft i 6-8 minutter. Avkjøl og kjør glatt i foodprosessoren.
Smelt så smøret, og avkjøl, rør så inn sukkeret.
Ha så cashew og havregryn i smøret, og bland sammen. Ha i egget, og rør det inn.
Bland så sammen hvetemel og natron i en liten skål å sikt inn, rør godt, dekk med plastfolie å sett i kjøleskapet i 1 time.


Sett stekeovnen på 160°C varmluft.
Finn så frem cashew nøtter og grov knus de i en brødpose med en kjevle eller en kjøttklubbe.
Rull så deigen til en lang pølse, å del i 16 like store emner, lag en ball og klem ned på brettet, form kjeksene som lave skåler, brett opp kantene, og klem ned i midten, legg så de grovknuste cashew nøttene i «skålene», og press de litt ned. Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter, og avkjøl på rist. De gjenværende cashew nøttene, kan du knuse i mindre biter, for å strø over sjokoladen etterpå.


Smelt så den lyse kokesjokoladen, og derretter den hvite, ha så sjokoladen over i spruteflaske eller sprøytepose.
Ha først et lag med lys kokesjokolade så det dekker nøttene,  og dryss over knuste cashew nøtter, ha kjeksene på tallerkenener og sett i fryseren i noen minutter så sjokoladen stivner.
Lag så et mønster over den lyse kokesjokoladen med den hvite sjokoladen, og sett i kjøleskapet til den hvite sjokoladen har stivnet.
Kjeksene holder seg best når de oppbevares i kjøleskapet.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat