Gå til hovedinnhold

Snickerskjeks

 

Da jeg lagde peanøttkjeks for en stund siden, så slo det meg ikke før etter at jeg hadde dyppet de i sjokoladen at jeg kunne jo lage snickerskjeks.
Men da var det allerede for sent, så da fant jeg ut at jeg måtte lage det til slutt, etter å ha gått å tenkt på det en stund nå. Jeg har fundert litt på hvordan jeg skulle gjøre det, og fant det faktisk ikke ut før i siste sekund da jeg skulle forme de på brettet, da formet jeg en kant rundt, så de var formet som noen slags lave skåler, for å ha peanøttene i. Når kjeksene var avkjølt, hadde jeg først over karamell, så sjokolade og så drysset jeg litt grovknuste peanøtter over til slutt.
Kjeksene er både salte og søte på smak.


Ingredienser

Peanøttkjeks:
100g usaltede peanøtter
1 ts salt
50g smør
2 ss sukker
1 egg
100g hvetemel
1/2 ts natron

Salt karamellfyll:
3 ss sukker
1 ss brunt sukker
1 ss lys sirup
30g smør
50 ml kremfløte
Sitronsaft
Salt

Sjokoladeglasur:
150g lys kokesjokolade
20g smør
2 ss kremfløte

60-80g peanøtter


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret og rør inn sukker, og kjør peanøttene glatt i foodprosessoren, ha i salt og rør inn i peanøttene, og bland sammen med smøret og sukkeret. Ha så over i en bolle å rør inn egget. Bland så hvetemel og natron i en liten skål å sikt inn det tørre i to omganger . Først kan du røre med slikkepott, men etter andre omgangen vil det bli lettere å bruke hendene til å kna sammen til en deig.
Dekk så bollen med plastfolie å sett i kjøleskapet i minst 2 timer. Jeg hadde faktisk deigen i kjøleskapet natten over.


Lag så karamellfyllet, ha vann, sukker og sirup i en kjele, sett platen på høy varme først, og når det begynner å boble skrur du ned varmen til middels varme, la det boble til sukkeret har løst seg opp uten å røre i det. Vent til sukkeret har fått en litt mørkere farge, å ha i smør, rør inn smøret.
Ha i kremfløte og salt og rør til det tykner.
Avkjøl så karamellen og ha den over i en spruteflaske. Karamellfyllet kan også lages dagen før, men må da oppbevares i en tett boks på kjøkkenbenken.


Finn så frem to stekebrett med bakepapir, form så deigen i små kuler først, og trykk de flate på brettet, press ekstra godt i midten, å lag en kant rundt, form med fingrene, det skal på en måte se ut som en lav skål. Ha peanøtter (60-80g) i en brødpose å grovknus med en kjevle, og legg i kjeksene.
Stek så kjeksene på 160°C varmluft i 10-12 minutter. Avkjøles på rist.


Mens du venter på at kjeksen kjøler seg ned kan du smelte sjokoladen, og røre inn smøret, og så rører du inn kremfløten, hell så over i en spruteflaske og kjøl ned.


Ha så et lag med karamell over peanøttene, men ikke for masse da den ikke skal renne over.
Ha så sjokoladen over karamellen, og dryss over resten av peanøttene.
Flytt så kjeksene over på tallerkenener og sett i kjøleskapet i 3 timer, eller i fryseren i 30 minutter, og så i kjøleskapet hvis du ikke kan vente med å smake.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat