Gå til hovedinnhold

Havre og yoghurt rundstykkebrød med sesamfrø

 

Det har blitt litt brødbaking i det siste etter det forrige rundstykkebrødet jeg lagde, rundstykkebrød med nigella, sesam og linfrø, det var faktisk veldig godt. Så jeg tenkte å lage en ny versjon med havre, yoghurt og sesamfrø. Jeg har lenge ønsket meg en brødform, men har ikke kjøpt en fordi jeg syns de ser så små ut. Men etter at jeg lagde det forrige rundstykkebrødet i en ildfast form har jeg nå fått en fetisj for rundstykkebrød, så det er fullt mulig at det kommer flere varianter av rundstykkebrød nå fremover.

Ingredienser

2 dl geitemelk
60g smør
25g fersk gjær
3 ss gresk yoghurt
250g hvetemel
175g havremel
1 ts bakepulver
2 ss sesamfrø
1 ss olivenolje
En klype salt og sukker

En håndfull ristede sesamfrø til topping


Slik gjør du:

Begynn med å varme opp melken, den skal ikke koke, bare varmes opp. Når melken er varm har du i gjær og smør og rører godt til gjæren er helt oppløst, ha så i gresk yoghurt og rør til det blir jevnt.
Bland så alt det tørre i en skål, og ha i olivenolje og gjær blandingen, jeg pleier å røre med en spise skje eller gaffel først, så begynner jeg å elte deigen, deigen skal slippe bollen, men skal fortsatt være litt klissete.
Dekk så bollen med plastfolie å la den stå å heve på kjøkkenbenken i en 1-2 timer.


Når deigen har hevet i en halvannen time opp mot to, kan du finne frem en ildfast form med bakepapir, så kan du ta deigen ut av bollen på enten et brett eller bakepapir, jeg tok bakepapir, så det blir mindre å vaske.
Del så deigen i 16 emner, form små boller, og legg de vedsiden av hverandre i formen. Dekk så formen med plastfolie og la rundstykkebrødet etterheve i rundt 1 time til.


Pensle så rundstykkebrødet med egg og dryss over sesamfrø. Jeg hadde allerede noen ristede sesamfrø til overs fra gårsdagens middag, så jeg brukte de. Du kan selvfølgelig bare ta på sesamfrøene uten å riste de, men da vil de være mer til pynt og ikke gi så mye smak, da de må ristes så nøttearomaen kommer frem.
Å riste sesamfrø er så enkelt som å legge de på et stekebrett med bakepapir, og sette de i ovnen på 150°C varmluft i 5-15 minutter avhengig av ovn og mengde. Til dette brødet trenger du bare en håndfull.
Stek rundstykkebrødet på rist midt i ovnen på 180°C i 40 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat