Det finnes ikke noe bedre enn nybakt brød med smør og ost, for meg ihvertfall. Alltid når jeg baker brød så irriterer det meg at jeg kan stå å forme det høyt og fint, og så når det etterheves så bare faller det nedover og blir flatt, det hever men brødet blir bare flatt og bredt. Jeg har ikke brødform så det er ganske plagsomt når jeg skal bake brød, men jeg har flere ildfaste former. Så da brukte jeg den ene og formet små rundstykker som jeg satte vedsiden av hverandre, så lot jeg de etterheve i 30-40 minutter.
Ingredienser
Du trenger:
170g hvetemel
130g havremel
1/2 pose tørrgjær
1 ts bakepulver
80g smør
1,5 dl melk
3 ss gresk yoghurt
20g Sesamfrø
20g Linfrø
10g nigellafrø
1 ss olivenolje
En klype salt
Slik gjør du:
Begynn med å smelte smøret, når smøret har smeltet har du i melken og gjæren, rør godt til gjæren har løst seg opp. Ha i yoghurt og rør til det er klumpfritt.
Bland så sammen frøene, melet og bakepulver i en bolle, så har du i litt salt og så heller du bare oppi gjær og melke blandingen, og rører med en gaffel, så kan du etterhvert prøve å elte deigen og evt. ta litt mer hvetemel.
Dekk så bollen med plast og sett den til heving på kjøkkenbenken i 1-2 timer, jo lenger den står jo bedre.
Når deigen har stått og hevet i 1-2 timer kan du finne en ildfast form og ha bakepapir i den, ta så deigen ut av bollen på et brett med mel, elt så deigen litt i melet og former den rund og delvis flat. Del så deigen i 16 emner, og trill ut små boller, legg de så vedsiden av hverandre i formen, dekk så formen med plastfolie å la det stå å etterheve på kjøkkenbenken i 30-40 minutter.
Sett så stekeovnen på 180°C.
Pensle så rundstykkebrødet med egg, og strø over litt sesam og nigellafrø. Stek så brødet på rist midt i ovnen i 30-40 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar