Gå til hovedinnhold

Oreokake #2

 

Oreokake har jeg lagd mange ganger før, det er til og med en til oppskrift på oreokake her på bloggen. Se oppskriften her. Så det fins faktisk flere måter å lage oreokaker på, forskjellen på denne oreokaken og den som jeg lagde tidligere er at denne kan stå i kjøleskapet, mens den som jeg lagde tidligere står seg best i frysen, og må settes i kjøleskapet en halv time før servering.
Jeg har hele tiden lagd den første versjonen at jeg måtte sette kaken i fryseren fordi den ville blitt altfor bløt i kjøleskapet. Så jeg bestemte meg for å prøve å lage en oreokake som faktisk kan stå i kjøleskapet, og da var det bare å ha litt gelatin i sjokolademoussen, så var det problemet løst. Og resultatet ble utrolig bra, de som har smakt kaken syns at den var veldig god.
I tillegg fikk jeg en bonusdessert av sjokolademoussen, som du kan se på bildet under.
Dette er et utmerket alternativ om du baker til et selskap og ikke kan vente til dagen etter med å smake på kaken. Da kan du lage en liten bonus dessert.


Ingredienser

Bunn:
2 pk oreokjeks
80g smør

Sjokolademousse:
1 boks kremfløte (3dl)
3 gelatinplater (bløtlegges i vann)
100g Freia lys kokesjokolade
100g Freia 70% kokesjokolade
4 egg

Hvit sjokolademousse:
1 boks kremfløte
3 gelatinplater
100g Freia hvit sjokolade
1 boks philadelphia
1 ss honning
2 eggehviter
1 klype salt

Topping:
1/2 pk oreokjeks eller litt til
50g smeltet kokesjokolade


Slik gjør du:

Finn frem en kjele og foodprosessoren. Smelt smøret og kjør kjeksene i foodprosessoren til de er helt pulverisert og hell kjekssmulene over i kjelen med smeltet smør. Rør godt og hell over i en form med bakepapir. Trykk det godt ned i kantene med en spiseskje og fordel utover til du har en fast og jevn bunn. Sett så bunnen i fryseren i minimum en halv time.


I mellomtiden finner du frem en skål som du fyller med vann og legger gelatinplatene i en etter en med noen sekunders mellomrom. Så heller du 1 dl kremfløte i en kjele og varmer den opp, fløten skal ikke koke, den skal bare varmes opp til den er varm.
Når gelatinplatene har blitt bløtlagt må du klemme ut all væsken fra de, før du rører de inn i den varme fløten. Når gelatinplatene har løst seg opp, knekker du sjokoladen i biter, og har oppi fløten, rist så litt med kjelen for å fordele fløten så den dekker all sjokoladen. Vent så 10 min uten å røre. Etter 10 min kan du røre, hvis det skulle være noen klumper av sjokolade kan du ta kjelen over på platen igjen, men da på veldig svak varme, og røre til det har blitt glatt, og så ta den av platen med en gang og avkjøle.


Mens du venter på at sjokoladen avkjøler seg kan du skille eggene. Når sjokoladen er avkjølt pisker du resten av kremfløten stiv (2 dl). Så rører du inn et og et egg av gangen i sjokoladen, og så blander du sammen sjokoladen og den piskede kremfløten. Finn så frem eggehvitene og pisk eggehvitene stive, og vend inn i sjokoladekremen.


Ta bunnen ut av fryseren og hell sjokolademoussen over. Jeg har latt være litt igjen for en bonusdessert.
Sett så formen tilbake i fryseren i en og en halv time eller 2 og evt. dessert glassene i kjøleskapet.


Når det nærmer seg en time kan du bløtlegge gelatinplatene igjen på samme måte som nevnt over, varme opp 0,5 dl av kremfløten til den er varm. Rør så inn gelatinplatene i den varme kremfløten og knekk den hvite sjokoladen i biter, og ha sjokoladebitene oppi fløten. Rist litt med kjelen for å fordele fløten så den dekker all sjokoladen. Vent 10 minutter uten å røre, etter 10 minutter kan du røre, rør til det blir jevnt. Avkjøl og rør ofte under avkjøling da det kan bli litt geleaktig i konsistensen.


Mens du venter på at sjokoladen avkjøler seg kan du skille 2 egg, du skal kun bruke eggehvitene. Ha så philadelphia og honning i en bolle og pisk det lett og luftig med en håndmikser, hell over den avkjølte hvite sjokoladen og pisk videre med håndmikseren til det blir luftig.
Pisk så resten av kremfløten stiv (2,5 dl), og vend inn i den hvite sjokoladekremen med slikkepott, sett så til side. Pisk eggehvitene stive, og vend inn i moussen med slikkepott.


Ta ut formen fra fryseren og hell den hvite sjokolademoussen over den stivnede sjokolademoussen, det er viktig at den har stivnet fordi hvis ikke vil den hvite sjokolademoussen falle ned i den mørke sjokolademoussen. Sett så tilbake i fryseren for 20-30 minutter. Her har jeg også spart på litt hvit sjokolademousse for bonus desserten.


Knus et oreokjeks pr. glass å knus det over sjokolademossen, og sett i kjøleskapet i en times tid, så kan du prøvesmake kaken.


Ta kaken ut av fryseren å knus over oreokjeks, og fordel godt utover hele kaken og sett i kjøleskapet mens du smelter og avkjøler sjokoladen. Bruk en slikkepott eller en teskje til å fordele den smeltede sjokoladen i sirkler over kaken. Hvis du ikke vil ha stiv sjokolade på toppen kan du varme opp kremfløte, og ha sjokoladen i kremfløten, og vente 10 minutter før du rører. Da vil du få en slags sjokoladesaus på toppen.

Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer, helst natten over.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat