Gå til hovedinnhold

Oreokake

 

Oreokake er nok en favoritt blant mange i alle aldre, blant annet meg selv. Det var faktisk den første kaken jeg bestemte meg for å bare prøve å lage uten oppskrift. Jeg hadde laget den før, men da fulgte jeg oppskrift, jeg husker at jeg var misfornøyd med at det er pisket krem på toppen, fordi at den blir bare krystalisert når kaken fryses. Jeg syns at kaken smaker mye bedre når den står i frysen enn når den står i kjøleskapet. I oppskriften jeg fulgte skulle jeg også bruke pose sjokolademousse, men det var bare tull. Etter at jeg begynte å lage den selv, så var det helt slutt på pose, fordi den blir jo så mye bedre når du lager den selv, da kan du også velge hvilken sjokolade du vil bruke. Jeg har i ettertid eksprimentert litt med oreokake og har fått mange gode tilbakemeldinger på den. Det er den kaken jeg oftest blir spurt om å lage til andre. Denne kaken var heller ikke til meg, men jeg fikk smake. Kaken må tas ut av frysen og settes i kjøleskapet en halv time før servering. Jeg har ikke tilsatt noe sukker eller melis i denne oppskriften fordi at jeg skraper ut fyllet fra oreokjeksene og bruker de i kremen, og da trenger du ikke melis i den siden fyllet i oreokjeksene er såpass søtt fra før av.

Ingredienser

Bunn:
2 1/2 pakke oreokjeks
85g smør

Krem:
2 pk philadelphia
1 boks kremfløte (3dl)
Fyllet fra oreokjeksen

Sjokolademousse:
100g lys kokesjokolade
100g mørk kokesjokolade
4 egg
1 boks kremfløte (3dl)

100g kokesjokolade til topping


Slik gjør du:

Finn frem oreokjeksene, en foodprocessor, en liten skål og en vanlig smørekniv. Skrap ut fyllet fra alle oreokjeksene med kniven, ha oreokjeksen i foodprocessoren og fyllet i den lille skålen. Smelt så smøret, kjør oreokjeksen i foodprocessoren til det er helt smuldret opp. Hell den knuste kjeksen i smøret, og rør med evt. en spiseskje. Finn frem en springform med bakepapir nederst og ha kjeksen og smøret i formen, fordel det godt utover å trykk det ned med spiseskjeen til det er jevnt fordelt, klem ekstra godt i kantene. Sett så formen i fryseren og vent en halv time.

Når det nærmer seg en halvtime finner du frem philadelphia og fyllet til oreokjeksene, og har det i en bolle, bland godt sammen med en håndmikser. Pisk så kremfløten stiv og vend inn i kremen. Ta så bunnen ut av fryseren å ha litt mer enn halvparten av kremen. Knus resten av oreokjeksene fra pakken du brukte til bunnen bunnen, og strø det over kremen. Sett så kaken tilbake i fryseren og vent minst en time. Resten av kremen skal dekkes med plastfolie og settes i kjøleskapet til den skal øverst på kaken til slutt.

Når det begynner å nærme seg en time, kan du begynne å lage sjokolademoussen. Begynn med å smelte sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad og avkjøl sjokoladen. Så skiller du eggeplommene fra eggehvitene og pisker kremfløten stiv. Rør så inn eggeplommene en etter en i sjokoladen. Ha all sjokoladen over i den piskede kremen og bland godt sammen med en håndmikser, det er lettest. Så finner du frem eggehvitene, og pisker de til marengs og vender den inn med slikkepott i kremen med sjokolade. Så kan du ta ut kaken fra frysen, og helle sjokolademoussen forsiktig over kaken. Sett så tilbake i fryseren i en halvannen time.


Finn frem en kjele og smelt en kokesjokolade, jeg brukte mørk. Så tar du resten av kremen og fordeler den rundt kaken med en teskje, begynn med å fordele kremen rundt hele kaken og så beveger du deg mot midten. Det er best å bruke en teskje og ta litt og litt, fordi da får du fordelt kremen best. Så åpner du en til pakke oreo og knuser kjeksen over kremen, du kan velge om du vi bruke hele eller halve. Jeg brukte litt mer enn halve. Bruk så en slikkepott til å fordele den smeltede sjokoladen rundt kaken, ha litt sjokolade på slikkepotten og beveg den i sirkler over kaken. Så setter du kaken i fryseren helst natten over. Sett kaken i kjøleskapet en halv time før servering.

Denne kaken er ikke like søt som oreokake vanligvis pleier å være, men den er fortsatt god, og man kan spise et større stykke av den. Ønsker du en søtere kake kan du evt. bytte ut den mørke kokesjokoladen på toppen med lys kokesjokolade. Jeg ville ha gjort det om kaken var til meg, siden jeg er mer glad i søtere kaker.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat