Ingredienser
Pizzabunn:
2 dl vann
ca. 275g tipo 00 pizzamel
1 ss rapsolje
1 ts sukker
3 ts tørrgjær
En klype salt
Tørket oregano
Pizzasaus:
250g cherrytomater
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1/2 søt spisspaprika
1 ts brun eddik
1 ss ananasjuice
2 ss vann
Et dryss tørket basilikum og prøvence krydder
Et stort dryss tørket oregano
Et dryss hvitløkspepper
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å finne frem 2 dl lunkent vann, og tilsett tørrgjær og sukker, rør godt til gjæren er oppløst, sett så til side og dekk med et papir, plast, eller lignende, la det stå i 10-15 min til det har dannet seg et skumlag på toppen. Om ikke dette skjer betyr det enten at vannet var for varmt eller for kaldt, da må du begynne på nytt.
Vei opp melet i en bolle og ha i salt og tørket oregano, jeg bruker tørket oregano i pizzadeigen, egentlig bare for å ha min vri på den, men også for smaken sin skyld, du velger selv om du vil ha den med eller ikke.
Ha i rapsolje eller evt annen nøytral olje og bland sammen melet og vannet med gjær og sukker. Dekk bollen med plast og la den stå å heve på kjøkkenbenken til dobbel størrelse, eller i kjøleskapet over natten.
Skjær tomater, paprika, sjalottløk og hvitløksfedd i biter, og ha de opp i en kjele. Tilsett eddik, vann, ananasjuice, tørket basilikum, provencekrydder og oregano, salt og pepper, og kok opp. Kjør glatt med enten en stavmikser eller i en blender. Ha sausen i en skål og smak til med salt, og evt. mer oregano. Kjøl ned.
Finn frem stekebrettet, og kle det med bakepapir, strø en god del semulegryn på brettet, og form pizzadeigen på brettet, og brett inn kantene, og trykk de ned litt.Om deigen er litt klissete kan du ta mer mel mens du former den på brettet.
Ha på saus, pizzaost og det du måtte ønske av fyll. Jeg bare brukte det jeg hadde i kjøleskapet, og der var det ikke stort, så det ble skinke, sjampinjong og ananas. Så du kan bare bruke hva du måtte finne i kjøleskapet.
Stek pizzaen midt i ovnen på 220°C i 15-20 min, avhengig av ovn, stekes på over og under varme, ikke varmluft.
Et tips for å få litt sprøere bunn, er å ta ut pizzaen mot slutten av steketiden, å sette den nederst i ovnen for de siste minuttene.
Strø litt oregano over pizzaen før servering, og server gjerne med hvitløksdressing.
Oppskrift på hvitløksdressing finner du her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar