Gå til hovedinnhold

Tiramisu Oreokake


Både Oreo og tiramisu er utrolig godt, og sammen så blir det bare enda bedre! 
Jeg lagde denne kaken i fjor, men delte ikke oppskriften på den da jeg slumpet og ikke hadde oversikt over mengde forholdene, så nå har jeg prøvd å huske meg så jeg kunne dele oppskriften.
Denne kaken har en helt vanlig oreobunn, men istedenfor sjokolademousse så har den en mascarpone krem med Oreo og kaffe og en hvit ostekrem av mascarpone og Philadelphia. Toppet med Oreo smuler, knuste Oreo kjeks og sjokolade. For å toppe det hele har jeg brukt en kaffebønne silikonform, denne formen kan du bestille fra temu for billig penge.
Du vil trenge en ganske så høy kakeform på 22 cm for denne kaken, jeg bruker en justerbar en som jeg har kjøpt på Ikea.



Ingredienser 

Bunn: 
2 pakker oreokjeks
100g smør eller margarin 

Oreo og kaffekrem: 
1 pakke Oreo
2 dl kremfløte 
1 boks mascarpone (200g)
1 boks Philadelphia (200g)
5 ts nescafe frysetørket kaffe
15 ml vann
2-3 ss melis (smakes til)

Hvit ostekrem: 
2 dl kremfløte 
1 boks mascarpone (200g)
1 boks Philadelphia (200g)
2 ts vaniljesukker 
2-3 ss melis (smakes til)

Topping: 
1 pakke Oreo 
80g 70% kokesjokolade 

Slik gjør du: 

Begynn med å smelte smøret til bunnen og kjør kjeksene til smuler i en foodprosessor. 
Finn så frem en form på 22 cm og ha bakepapir i bunnen av formen, bruk en høy form eller kakeplast om du har det.
Fordel så smør og kjekssmule blandingen godt og jevn ut, trykk ned godt i kantene så bunnen blir jevn.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i ca. en halvtimes tid.


 
Lag så Oreo og kaffekremen.
Kjør Oreo til smuler i foodprosessoren og pisk kremfløten stiv i en bolle for seg selv.
Bland så sammen nescafe i med bittelitt vann i en kopp, det skal være ganske tykt. Rør godt.
Ha så mascarpone og Philadelphia i en skål for seg selv og tilsett Oreo smulene og kaffen og bland sammen til du får en jevn krem, smak så til med melis og vend inn kremfløten. Kremen skal ha veldig sterk kaffesmak, men samtidig være litt søt.
Ha så kremen over bunnen, fordel jevnt og dekk formen med plastfolie, sett så tilbake i fryseren i ca. 1 times tid.


 
Lag så den hvite ostekremen.
Bland sammen mascarpone, kremfløte, Philadelphia og vaniljesukker i en bolle og pisk det sammen, du trenger ikke å piske kremfløten stiv for seg selv, bare hiv alt oppi og pisk til kremen blir stiv. Smak så til med melis til den blir passe søt.
Fordel så kremen forsiktig over kaffekremen og dekk med plastfolie, sett så kaken i kjøleskapet.


 
Til pynt tar du ca 3/4 av en pakke oreokjeks og kjører til smuler i foodprosessoren. Dryss så kjekssmulene over den hvite kremen så det dekker hele toppen av kaken.
Ta så de gjenværende Oreokjeksene og knus de over toppen av kaken.
Smelt så sjokolade og ha i en sprøytepose, fordel så sjokoladen i en kaffebønne silikonform.
Sett så formen i fryseren så sjokoladen stivner og fordel over kaken. Om du ikke har denne formen kan du evt. bare grovhakke sjokoladen og drysse over kaken. 
La så kaken stå over natten så den får satt seg skikkelig. Du må gjerne vente med å drysse over de knuste kjeksbitene til rett før servering om du vil unngå at de blir myke, det er bare en smakssak.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Kylling med peanøttsaus og risnudler