Gå til hovedinnhold

Blåbær og vanilje ostekake med vanilje kakebunn


Denne kaken er bare så utrolig god og forsvinner alltid like fort.
Jeg lagde den først til min far sin bursdag ifjor, og tilbakemeldingen var at dette må være den beste kaken han noen gang har smakt, og det gikk ikke mer enn to dager før det siste stykket gled ned i magen. 
Min samboer likte også denne kaken og spurte om jeg ikke kunne lage den igjen, da gikk det også bare et par dager før det var tomt. 
Idag er det min samboer sin bursdag, han ville egentlig ikke ha kake, men siden han vet at jeg liker å bake så ville han ha kake, når jeg spurte han hvilken så sa han: "Den ostekaken som du lagde til faren din ifjor." 
Jeg visste med en gang hvilken kake han mente, så vi dro til butikken for å kjøpe det jeg manglet av ingredienser.
Denne kaken har ikke en vanlig kjeksbunn som ostekaker vanligvis har, men en vanilje kakebunn, et lag med blåbær ostekrem, et lag med vanilje ostekrem og et gelelokk på toppen, så dette er en ostekake utenom det vanlige som virkelig anbefales på det sterkeste! 


Ingredienser 

Vaniljekake: 
3 egg 
3 ss sukker
3 ss brunt sukker
125g hvetemel
1 ts natron
2 klyper salt
4 ts vaniljesukker 
1 stor toppet ss creme fraiche 
50 ml rapsolje 
1 dl vann

Dynk til kaken: 
50 ml kremfløte 
1 ts vaniljesukker 

Blåbær ostekrem: 
400g frosne blåbær 
3 ss sukker
4 gelatinplater 
200g kremost naturell/Philadelphia 
2 dl kremfløte 
1 ss melis

Vanilje ostekrem: 
3 dl kremfløte 
3 ts vaniljesukker 
4 gelatinplater 
200g kremost naturell/Philadelphia 
1 ss melis

Blåbær gelelokk: 
2 dl vann
6 ss av blåbær puréen (Se i fremgangsmåten)
3 gelatinplater 

Pynt: 
1 dl kremfløte 
Blåbær rester
Frosne blåbær 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage kakebunnen.
Sett stekeovnen på 175°C over og under varme.
Forbered så alle ingrediensene. Bland sammen alt det tørre + 3 ts vaniljesukker i en skål.
Bland så sammen egg, sukker, brunt sukker og 1 ts vaniljesukker i en bolle.
Mål så opp vann og olje.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, ha så i olje, vann og creme fraiche og bland sammen med en håndmikser.
Sikt så inn det tørre i 2 omganger og vend inn med slikkepott.
Hell så kakerøren over i en silikonform med bakepapir eller i en smurt form med bakepapir.  Du trenger en form på 20 eller 22 cm.
Stek så kaken på rist midt i ovnen i 25-30 minutter og avkjøl kaken.


 
Lag så dynk til kaken, bland sammen kremfløte og vaniljesukker i en kopp og dynk kakebunnen.


 
Lag så blåbær ostekremen.
Ha blåbær og sukker i en kasserolle og gi det et oppkok, ca 5-10 minutter, kjør så glatt med stavmikser. Ta så 6 ss av blåbær puréen i en skål, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet, dette er for gelelokket.
Bløtlegg så gelatinplatene etter pakkens anvisning og ha i blåbær puréen.
Pisk så sammen kremost, kremfløte og melis i en bolle til det tykner og blir jevnt, og tilsett blåbær geléen. Bland sammen, og hell over kakebunnen. Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i ca. 1-2 timer.


 
Lag så vanilje ostekremen.
Ha kremfløte og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet, når du ser at det begynner å kokes trekk kjelen til side. 
Bløtlegg så gelatinplatene etter pakkens anvisning, og ha i fløten, bland godt sammen og avkjøl noe.
Pisk så sammen fløten med gelatin i, kremost og melis til det blir jevnt og hell forsiktig over blåbær ostekremen.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i 1-2 timer.


 
Lag så blåbær gelelokket.
Ha så blåbær puréen du satt til side i en kjele med vann og sukker og kok opp.
Bløtlegg så gelatinplatene etter pakkens anvisning og bland sammen.
Avkjøl så geléen helt og fordel forsiktig over vanilje ostekremen, dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i ca. 2 timer, ikke i fryseren da gelelokket vil bli krystallisert.


 
Til slutt, pisk kremfløte og fordel på to.
Ha halvparten på plastfolie og bland litt blåbær rester fra geléen i den andre halvparten (kun for farge), ha så dette vedsidenav den hvite kremen på plastfolie (Se bilde).
Rull så plastfolien og ha i en sprøytepose med stjerne tyll, legg så i kjøleskapet enn så lenge.
Pynt så kaken med kremen etter at gelelokket har stivnet og pynt med blåbær.


 
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Kylling med peanøttsaus og risnudler