Gå til hovedinnhold

Pistasj smør

Nøttesmør er noe som nesten lager seg selv. Pistasj smør også, om man ser bort i fra at de må tas ut av skallet. Og det eneste du trenger er nøtter og en foodprosessor. 
Jeg er utrolig glad i pistasj nøtter og har i det siste fått sansen for pistasj latte, og tenkte derfor at jeg skulle prøve å lage det selv, og da trenger jeg jo pistasj smør. Du kan også bruke pistasj smøret på brødskiva, i en kake, i guacamole og mye mer. 


Du trenger:
175g pistasjnøtter med skall


Slik gjør du: 

Fjern skallet og ha pistasjnøttene i en foodprosessor.
Kjør så nøttene til det blir smør. Du vil måtte åpne opp og dytte ned rester som samler seg opp langs kantene på foodprosessoren. Det kan høres ut som om at foodprosessoren skal kortslutte, men det er vanlig når man lager nøttesmør. 
Kjør så til det blir smør og ha over i et jar, oppbevares tørt i romtemperatur.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.


Kommentarer

 


 

 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat