Bao buns er noe av det beste jeg vet!
Jeg har alltid laget de med gjær, men så var det en dag der jeg stod på kjøkkenet og tenkte at det må jo gå ann å lage de på en raskere måte hvor deigen ikke trenger å heve, og det går faktisk!
Jeg tok utgangspunkt i min kjære yoghurt brød oppskrift med bakepulver og natron, og jaggu meg så funket det til bao buns også. Så nå lager jeg de kun på denne måten.
Så måtte jeg jo ha noe i de, og da ble det kylling i air fryeren, guacamole, gulrøtter, rødløk og vårløk.
Planen var å kun bruke panko, men midt opp i alt dette så jeg at jeg ikke hadde nok panko, så da måtte jeg finne på noe annet, så jeg tok frem noen cheez crunches jeg hadde i skapet og knuste de å blandet med panko, og det var absolutt ingen dum ide.
Ingredienser
Kylling marinade:
1 kyllingfilet
3 ss olje
1 ts bakepulver
1 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
1/2 ts hot chili pulver
2 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
Panering:
2 håndfuller panko
3 håndfuller cheez crunches
Salt
1 egg + salt og pepper
Bao buns:
200g hvetemel
2-3 klyper salt
2-3 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ss sorte sesamfrø
1 ss hvite sesamfrø
30ml olje
180g gresk yoghurt
Padron guacamole:
3 padron paprika
3 små avokadoer
3-4 stilker frisk koriander
1 ts pistasj smør (evt. en liten håndfull pistasjnøtter)
1 ts spisskummen
1 rød chili
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
1 gulrot
1/2 rødløk
1 vårløk
Slik gjør du:
Begynn med kyllingen.
Lag marinaden først, bland sammen bakepulver og olje i en bolle til det er klumpfritt, ha så i resten av krydderet og bland sammen.
Skjær så kyllingen i tynne staver og ha i marinaden. Bland så godt sammen og dekk bollen med plastfolie. La så kyllingen stå på benken.
Lag så bao bunsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og yoghurt. Bland så sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den blir jevn. Del så deigen i 8 emner.
Finn så frem bambuskokeren, klipp så ut 8 små biter av bakepapir og ha litt olje på et lite asjett eller i en skål.
Form så deigen til en ball og klem den flat, legg så over en brødpose og kjevle ut en oval form, pensle så halve deigen med olje og brett over, legg så de ferdig formede bao bunsene på de små bakepapirbitene som du klippet ut, 4 i hver kurv.
Lukk så bambuskokeren og la bunsene stå der mens du forbereder resten.
Gjør så klart tilbehøret.
Skjær gulrot og rødløk i tynne strimler på et mandolin jern.
Skjær så vårløk i skrå skiver.
Du kan også fjerne steinene fra padronpaprikaen og finhakke chili i samme slengen for guacamolen.
Kok vann i en kasserolle for å dampe bao bunsene, vent til det fosskoker.
Lag så paneringen til kyllingen.
Ha et egg i en skål, tilsett salt og pepper og pisk lett sammen med en gaffel.
I en større skål etter i en dyp tallerken.
Knus cheez crunches og bland sammen med panko og salt.
Dypp så kyllingen i egg og derretter i paneringen.
Sett så stekeovnen på 75°C varmluft.
Sett så bambuskokeren på kasserollen og la de dampe i ca. 15 minutter.
Ha så kyllingen i air fryeren med eller uten bakepapir, det er opp til deg, jeg bruker alltid bakepapir. Stek så kyllingen vekselvis i 3 omganger. Air fryseren skal stå på 200°C, 18 minutter. Hver batch med kylling stekes i 6 minutter. Ha så den ferdig stekte kyllingen på et brett med bakepapir og sett i ovnen mens du steker resten.
I mellomtiden, lag guacamole.
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor unntatt rød chili.
Kjør så i foodprosessoren til du får en kremet konsistens og bland inn rød chili, smak så til med salt og pepper og limesaft.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar