Sweet chili saus er nok noe de fleste kjøper på butikken, men det går faktisk an å lage det selv også, og det er utrolig lett!
Jeg har ikke kjøpt sweet chili saus fra butikken på årevis, jeg lager den kun selv.
Det fine med sausen er at den holder seg i kjøleskapet i flere dager etterpå pga eddiken. Den må kanskje røres litt i, men smaken blir bare bedre.
Ingredienser
Du trenger:
2 røde chilier (evt. 1 rød og 1 grønn)
3 ss sukker eller honning
3 ss soyasaus
1 kork brun eddik
2 ss mutti knuste tomater
2 dl ananasjuice
1-2 ts maizena jevner (lys eller brun, begge kan brukes)
Salt etter smak
Slik gjør du:
Begynn med å grovhakke chilien.
Ha så alle ingrediensene i en kjele unntatt maizena og salt.
Bland sammen, og rør om. La så sausen koke til den er redusert litt, ca. 10 min.
Jevn så sausen med maizena og smak til med salt. Avkjøl noe og bruk til wok, bao buns, vårruller, dumplings og mer!
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar