Yoghurt brød er noe av det beste som finnes, de passer til så og si alt og kan brukes på mange forskjellige måter.
Det finnes nok en del oppskrifter med yoghurtbrød her på bloggen min, men de er jo så gode så da skader det vel ikke med en til.
Her har jeg en fylt variant, en slags vri på fredags tacoen kan man si.
Jeg har brukt tofu som jeg har krydret med tacokrydder. Du må gjerne bytte ut tofuen med kjøttdeig om du ønsker det.
For vegansk alternativ, bytt ut yoghurten med en plantebasert yoghurt, og creme fraiche med f.eks Q planti.
Det ser kanskje krevende ut, men det er faktisk ikke det, og det går faktisk ganske raskt å lage det, tro det eller ei.
Ingredienser
Tacofyll:
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
2 sjampinjonger
Litt purreløk
1-2 stilker koriander
200g Tofu
Tacokrydder
Yoghurtbrød:
250g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1-2 ts chiafrø
Salt etter smak
30ml olivenolje
200g Gresk yoghurt
Guacamole:
1 avokado
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 stilk koriander
1/2 ts spisskummen
Salt og pepper
Limesaft
1 ss creme fraiche
Du trenger også:
Crispsalat
Slik gjør du:
Begynn med å forberede alt til fyllet, og derretter deigen så du har alt klart og kan begynne rett på.
Finhakk og skjær grønnsakene, og smuldre opp tofuen i en skål, ha så i tacokrydderet og bland sammen. La så dette ligge så smakene får satt seg litt.
Du kan også skjære ingrediensene for guacamolen så du har det også klart.
Lag så deigen til yoghurt brødene.
Bland sammen alt det tørre og ha i olje og yoghurt, bland sammen med en gaffel først til deigen har samlet seg og ta over for hånd, kna så deigen for hånd til du får en jevn deig.
Del så deigen i fire emner og form runde flate brød for hånd.
Finn så frem to stekepanner, ha litt olivenolje i den ene som er for tofuen. Mens den andre for brødene skal være tørr.
Sett begge platene på middels sterk varme (7 på min komfyr som er fra 1-9).
Fres løken og sjampinjongen først til soppen har krympet og løken begynner å bli blank, ha så i tofu og resten av ingrediensene og bland sammen, la det frese under omrøring i noen minutter.
Når den tørre pannen er varm, stek yoghurt brødene i 30-45 sekunder på hver side, og avkjøl noe.
Del så yoghurt brødene i to og skjær i de så de får en lomme slik at du kan fylle de (Se bilde).
Lag så guacamole mot slutten.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar