Stekte nudler smaker alltid like godt, uansett hvilke nudler man bruker. Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve med ramen nudler siden min samboer liker tynne nudler.
Det som er bra med stekte nudler er at man kan ta det man har å bare hive oppi. Har du rester eller noe som må brukes opp, så er det bare å hive oppi.
Jeg hadde noen egg som måtte brukes opp, så derfor ble det å lage stekte nudler.
Enda en rask og enkel middag proppfull av smak.
Ingredienser
Stekte ramen nudler:
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 rød chili
1 gulrot
Litt purreløk
2 sjampinjonger
1 stilk koriander
1 stilk bladpersille
1 grønnsaksbuljong terning
2 blokker med ramen nudler
Egg:
3 egg
1 stor ts Creme fraiche
Salt og pepper
Saus:
1 dl ananasjuice
1 ts Tom yum paste
3 ss soyasaus med mindre salt (den grønne Kikkoman)
1 ts maizena jævner (kan være både lys og brun)
Slik gjør du:
Begynn med å forberede alt så du bare kan begynne rett på.
Finhakk hvitløk, skjær soppen i større biter og skjær resten av grønnsakene i strimler.
Finhakk så persille og koriander.
Knekk eggene i en skål, tilsett creme fraiche, salt og pepper og pisk med en gaffel til det har blandet seg.
Bland så sammen alle ingrediensene til sausen i en kopp.
Kok så opp vannet til nudlene med litt olje, når vannet koker, sett kjelen til side og ha i nudlene, de skal ikke kokes, kun bløtlegges. Vent med å bløtlegge nudlene til mot slutten.
Ha litt olje i en panne og fres løken og sjampinjongen til soppen har krympet og løken er blank.
Tilsett så resten av grønnsakene, urtene og smuldre opp buljongterningen.
Bland så sammen og la det frese i et par minutter under omrøring.
Du kan nå bløtlegge nudlene, sil av vannet når de er ferdige, det tar kun et par minutter.
Dytt så grønnsakene til side å ha i egg, rør om akkurat som når du lager eggerøre, og bland sammen med grønnsakene.
Ha så i nudlene og bland sammen, la det frese litt under omrøring.
Til slutt tilsetter du sausen og lar det frese litt til under omrøring.
Dryss gjerne over litt finhakket persille eller koriander før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar