Ostepop er godt, og det var en trend for en stund siden å lage ostepop saus.
Ostepop risotto var noe jeg plutselig kom på, at det kunne ha vært godt, så jeg bestemte meg for å prøve å lage det.
Overraskende nok så var det faktisk ingen dum ide i det hele tatt, risottoen ble veldig kremet og god.
Ingredienser
Du trenger:
8 dl vann
1 grønnsaksbuljong terning
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 gul løk
2 hvitløksfedd
220g risottoris
150ml eplejuice
75g ostepop
30g revet parmesan
5-6 stilker basilikum
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å koke vannet med buljong, løkpulver og hvitløkspulver, la det koke hele tiden på middels varme.
Finhakk så hvitløk, løk og basilikum.
Riv parmesanen på et rivjern og kjør ostepop til smuler med foodprosessoren.
Ha så litt olje i en panne og fres løken til den blir blank. Tilsett så risen og hvitløk og la det frese i et par minutter under omrøring.
Tilsett så eplejuice, bland sammen og la den fordampe.
Begynn så å spe på med buljong, når væsken har fordampet fyller du mer.
Følg med på risen og prøv om den er ferdig, når risen er ferdig kokt må du tilsette mer væske enn vanlig pga at ostepopen vil fungere som en stivelse.
Tilsett så parmesan og ostepop, bland godt sammen og rør inn basilikum. Smak så til med salt og pepper og la risottoen hvile i et par minutter før servering. Dryss gjerne over litt knust ostepop.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar