Kotlet schabowy er en Polsk klassiker, opprinnelig lages det med svinenakke som bankes flat med en kjøttklubbe, men jeg bruker ytrefilet av svin istedenfor. Det funker absolutt det også.
Du kan kalle det for snitzel, det kan minne om det, men for meg med en Polakk i huset så heter det kotlet schabowy.
Om du har vært i Polen, så har du sikkert sett det i menyen eller kanskje prøvd det på restaurant. Hvis du ikke har prøvd, så anbefaler jeg deg å prøve, fordi det er utrolig godt!
Vanligvis bruker man egg til panering, jeg var tom for egg, så jeg måtte improvisere litt, så jeg blandet sammen litt vann og mel med salt og pepper.
Ingredienser
Kotlet schabowy:
2 stykker ytrefilet av svin
Strøkavring til panering + salt
1 egg + salt og pepper
Krydderblanding:
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
1 ts tørket bjørne hvitløk/ramsløk
Salt og pepper
Hvis du ikke har egg:
50ml vann
3-4 ss hvetemel
Salt og pepper
Byggris:
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1/2 spisspaprika
3 sjampinjonger
1 gulrot
Litt purreløk
1 grønnsaksbuljong terning
2 porsjons poser byggris
4-5 stilker kruspersille
1 ss tørket Bjørne hvitløk/ramsløk
1/2 boks mutti polpa tomater
2 dl vann + litt til
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å forberede alt så du har det klart.
Ha filetene mellom to brødposer og bank de flate med en kjøttklubbe, de skal være veldig flate, så flate som du bare får de, så her er det bare å banke i vei, sikkert en fin måte å få ut litt sinne på, haha.
Ha så krydderet i en morter og bland sammen, dette er egentlig bare for å få finmalt urtene litt mer. Krydre så ytrefiletene.
Ha så litt strøkavring på en tallerken med litt salt og bland sammen.
Knekk så et egg i en skål, ha i salt og pepper og pisk lett så det blander seg.
Har du ikke egg, som meg her i dette tilfellet.
Ha vann, salt og pepper i en skål og sikt inn mel, bland sammen til det tykner litt.
Skjær så grønnsakene som skal i byggrisen.
Finhakk hvitløk og persille, og skjær resten av grønnsakene i terninger, purren skjæres i strimler selvfølgelig.
Finn så frem en kasserolle og en stekepanne.
Ha litt olje i pannen og kasserollen, pannen skal forvarmes.
Begynn med å lage bygg risen.
Fres løken og sjampinjongen til soppen begynner å krympe og løken begynner å bli blank. Ha så i gulrøtter, og la det frese litt under omrøring. Smuldre så opp buljongterningen og bland sammen, la det frese litt til under omrøring.
Ha så i resten av grønnsakene, unntatt urtene, og la det frese litt. Tilsett så byggrisen, rør om og la det frese litt til under omrøring.
Tilsett så mutti tomater, vann og urtene, bland godt sammen og la det koke under lokk. Følg med av og til så det ikke går i bunnen og fyll på mer vann når det trengs, men kun litt og litt av gangen, maks 1 dl av gangen, ha så på lokket igjen.
Mens byggrisen putrer under lokket, paner kjøttet. Dypp først i egg/melblanding og derretter i strøkavring.
Stek så kotlet'ene i en varm panne på middels sterk varme, ca 3-4 minutter på hver side.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar