Gå til hovedinnhold

Kotlet schabowy med byggris


Kotlet schabowy er en Polsk klassiker, opprinnelig lages det med svinenakke som bankes flat med en kjøttklubbe, men jeg bruker ytrefilet av svin istedenfor. Det funker absolutt det også.
Du kan kalle det for snitzel, det kan minne om det, men for meg med en Polakk i huset så heter det kotlet schabowy.
Om du har vært i Polen, så har du sikkert sett det i menyen eller kanskje prøvd det på restaurant. Hvis du ikke har prøvd, så anbefaler jeg deg å prøve, fordi det er utrolig godt!
Vanligvis bruker man egg til panering, jeg var tom for egg, så jeg måtte improvisere litt, så jeg blandet sammen litt vann og mel med salt og pepper.


Ingredienser 

Kotlet schabowy: 
2 stykker ytrefilet av svin 
Strøkavring til panering + salt
1 egg + salt og pepper 
  Krydderblanding: 
  1 ts løkpulver 
  1 ts hvitløkspulver 
  1 ts paprikapulver 
  1 ts tørket bjørne hvitløk/ramsløk
  Salt og pepper 
 Hvis du ikke har egg: 
 50ml vann 
 3-4 ss hvetemel 
 Salt og pepper 

Byggris
2 hvitløksfedd 
1 gul løk 
1/2 spisspaprika 
3 sjampinjonger
1 gulrot 
Litt purreløk 
1 grønnsaksbuljong terning 
2 porsjons poser byggris
4-5 stilker kruspersille 
1 ss tørket Bjørne hvitløk/ramsløk
1/2 boks mutti polpa tomater 
2 dl vann + litt til 
Salt og pepper 


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alt så du har det klart.
Ha filetene mellom to brødposer og bank de flate med en kjøttklubbe, de skal være veldig flate, så flate som du bare får de, så her er det bare å banke i vei, sikkert en fin måte å få ut litt sinne på, haha.
Ha så krydderet i en morter og bland sammen, dette er egentlig bare for å få finmalt urtene litt mer. Krydre så ytrefiletene.
Ha så litt strøkavring på en tallerken med litt salt og bland sammen.
Knekk så et egg i en skål, ha i salt og pepper og pisk lett så det blander seg.
Har du ikke egg, som meg her i dette tilfellet.
Ha vann, salt og pepper i en skål og sikt inn mel, bland sammen til det tykner litt.


 
Skjær så grønnsakene som skal i byggrisen.
Finhakk hvitløk og persille, og skjær resten av grønnsakene i terninger, purren skjæres i strimler selvfølgelig.

 
Finn så frem en kasserolle og en stekepanne. 
Ha litt olje i pannen og kasserollen, pannen skal forvarmes.
Begynn med å lage bygg risen.
Fres løken og sjampinjongen til soppen begynner å krympe og løken begynner å bli blank. Ha så i gulrøtter, og la det frese litt under omrøring. Smuldre så opp buljongterningen og bland sammen, la det frese litt til under omrøring.
Ha så i resten av grønnsakene, unntatt urtene, og la det frese litt. Tilsett så byggrisen, rør om og la det frese litt til under omrøring.
Tilsett så mutti tomater, vann og urtene, bland godt sammen og la det koke under lokk. Følg med av og til så det ikke går i bunnen og fyll på mer vann når det trengs, men kun litt og litt av gangen, maks 1 dl av gangen, ha så på lokket igjen.

 
Mens byggrisen putrer under lokket, paner kjøttet. Dypp først i egg/melblanding og derretter i strøkavring. 
Stek så kotlet'ene i en varm panne på middels sterk varme, ca 3-4 minutter på hver side. 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat