Gå til hovedinnhold

Snickers ostekake

"Long time no bake". Ja, det er en stund siden jeg la ut noen som helst oppskrifter, men jeg tenkte at det ikke skadet med en aldri så liten kakeoppskrift etter gammelt.
Dette er faktisk en kake jeg har villet lage veldig lenge nå, og siden det begynte å bli altfor lenge siden jeg lagde kake sist så tenkte jeg å gripe sjansen. Jeg baker ikke så veldig mye lenger da jeg prøver å spise sunt, og sunne kaker, det er jo bare tull! 
Men ihvertfall, her har jeg laget en Snickers ostekake med en Ritz kjeks og peanøttbunn.
En ostekrem med peanøttsmør, vaniljekesam og mascarpone.
Etterfulgt av en sjokolade ganache på toppen pyntet med pisket kremfløte, peanøtter og sjokolade.
Må si at denne kaken smakte helt fortreffelig, men det har vel kanskje noe med at det er lenge siden sist(?). 
Men om du er glad i Snickers så kan jeg absolutt anbefale denne kaken.
Skal jeg være litt kritisk med meg selv så synes jeg at kaken ble ganske lav, den kunne godt ha vært litt høyere. 


Ingredienser

Bunn: 
60g smeltet smør
100g ritzkjeks
120g Polly peanøtter

Peanøttkrem: 
1 boks mascarpone (250g)
1 stor boks mager vaniljekesam (420g)
1 dl kremfløte
80g glatt peanøttsmør
2 ts vaniljesukker
4 ss melis

Sjokolade ganache: 
100g kokesjokolade (jeg brukte freia 70%)
100ml kremfløte

Pynt: 
Pisket krem
Salte peanøtter
Sjokolade


Slik gjør du: 

Begynn med å lage bunnen.
Smelt smøret og avkjøl noe.
Kjør så peanøtter og Ritz kjeks i en foodprosessor til det blir smuler.
Bland så sammen smulene og smøret og klem ned i en kakeform. 
Sett så bunnen i fryseren i en halvtimes tid.
Jeg brukte en form på 24 diamanter.


 
Lag så kremen.
Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk opp til det blir en ganske så tykk krem.
Hell så kremen i kakeformen og fordel den jevnt utover.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i en times tid.