"Long time no bake". Ja, det er en stund siden jeg la ut noen som helst oppskrifter, men jeg tenkte at det ikke skadet med en aldri så liten kakeoppskrift etter gammelt.
Dette er faktisk en kake jeg har villet lage veldig lenge nå, og siden det begynte å bli altfor lenge siden jeg lagde kake sist så tenkte jeg å gripe sjansen. Jeg baker ikke så veldig mye lenger da jeg prøver å spise sunt, og sunne kaker, det er jo bare tull!
Men ihvertfall, her har jeg laget en Snickers ostekake med en Ritz kjeks og peanøttbunn.
En ostekrem med peanøttsmør, vaniljekesam og mascarpone.
Etterfulgt av en sjokolade ganache på toppen pyntet med pisket kremfløte, peanøtter og sjokolade.
Må si at denne kaken smakte helt fortreffelig, men det har vel kanskje noe med at det er lenge siden sist(?).
Men om du er glad i Snickers så kan jeg absolutt anbefale denne kaken.
Skal jeg være litt kritisk med meg selv så synes jeg at kaken ble ganske lav, den kunne godt ha vært litt høyere.
Ingredienser
Bunn:
60g smeltet smør
100g ritzkjeks
120g Polly peanøtter
Peanøttkrem:
1 boks mascarpone (250g)
1 stor boks mager vaniljekesam (420g)
1 dl kremfløte
80g glatt peanøttsmør
2 ts vaniljesukker
4 ss melis
Sjokolade ganache:
100g kokesjokolade (jeg brukte freia 70%)
100ml kremfløte
Pynt:
Pisket krem
Salte peanøtter
Sjokolade
Slik gjør du:
Begynn med å lage bunnen.
Smelt smøret og avkjøl noe.
Kjør så peanøtter og Ritz kjeks i en foodprosessor til det blir smuler.
Bland så sammen smulene og smøret og klem ned i en kakeform.
Sett så bunnen i fryseren i en halvtimes tid.
Jeg brukte en form på 24 diamanter.
Lag så kremen.
Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk opp til det blir en ganske så tykk krem.
Hell så kremen i kakeformen og fordel den jevnt utover.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i en times tid.
Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten til den når kokepunktet. Trekk så kjelen til side og ha i sjokoladen, rist litt med pannen for å dekke sjokoladen med fløte og la det stå i 2-5 minutter.
Rør så sammen til du får en glatt ganache.
Avkjøl så ganachen og ha over peanøtt kremen.
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i fryseren i ca en time til.
Grovhakk så peanøtter og sjokolade og pisk litt krem. Pynt så kaken med krem og dryss over peanøtter og sjokolade.
Sett så kaken i kjøleskapet i minst 4 timer, men helst natten over.
Denne kaken står seg best i kjøleskapet og vil bare bli bedre og bedre jo lenger den står, så anbefaler å lage den noen dager før den skal serveres.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar