Gå til hovedinnhold

Oreo sjokoladekake med jordbærkrem og oreokrem


Når det kommer til baking av kaker til familie takker jeg sjelden nei og har alltid en plan i bakhodet hvordan kaken skal se ut.
Denne helgen var det svigermor som skulle feire bursdagen sin og jeg kom selvfølgelig på døren med kake.
Hun liker Oreo kaker, og det gjør jeg også så jeg synes alltid at det er gøy å kunne eksperimentere litt med Oreo og lage ulike kaker med det. 
Denne gangen ble det en Oreo sjokoladekake med en jordbærkrem og en Oreokrem. 
Jeg lagde en fire lags kake som ble dekket med Oreokrem, og til slutt pyntet jeg med begge kremene og Oreokjeks rett før kaken skulle fraktes til svigermor.
Jeg hadde også på noe pynt jeg hadde laget av sukkerpasta, en neglelakk, parfyme flaske og en rose. Siden dette er noe hun også liker. Kaken ble godt likt av alle, inkludert meg selv.


Ingredienser

Oreo sjokoladekake: 
100g mørk kokesjokolade
1 pakke Oreokjeks
6 egg 
6 ss brunt sukker
1 dl nøytral olje
1 dl vann 
200g hvetemel
2 flate ts natron
1 toppet ts vaniljesukker 

Oreo dynk: 
50ml kremfløte
50ml vann
4 poser mini Oreokjeks

Jordbærkrem:
300g frosne jordbær
5-6 ts sukker
Noen dråper limesaft
1 boks mascarpone (250g)
1 dl kremfløte

Oreokrem: 
1 pakke Oreokjeks
1 boks mascarpone (250g)
1 boks philadelphia (200g)
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Pynt: 
Mini Oreokjeks
Sukkerpasta/fondant


Slik gjør du: 

Begynn med å lage kakebunnene.
Smelt sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad og avkjøl noe.
Knus så Oreokjeksene i en foodprosessor til det blir pulver.
Forbered så resten av ingrediensene.
Ha egg og brunt sukker i en bolle.
Bland sammen det tørre i en skål og ha olje i et målebeger, vannet kan has i det samme målebegeret etter at du har hatt oljen i røren.
Sett stekeovnen på 160°C over og undervarme.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis og ha i sjokolade, kjekssmulene, olje og vann. Bland godt sammen og sikt inn det tørre, bland så sammen til det er klumpfritt. Fordel så kakerøren i fire skåler, og evt. i fire smurte former med bakepapir i bunnen på 22 diameter hvis du har det. Jeg har kun en så jeg måtte steke i fire omganger.
Min kakerøre veide 1065g, og når jeg delte på fire ble det 266g i hver skål/form. Med tanke på at egg ikke har samme str burde du også veie røren og dele på fire for å være sikker.
Stek så bunnene midt i ovnen på 160°C i ca. 12-15 minutter. Avkjøl bunnene.


 
Lag så dynken til kaken.
Ha kremfløte, vann og mini Oreo i en kopp og kjør glatt med stavmikser.


 
Lag så jordbærkremen.
Ha jordbærene i en kjele og tilsett ca. 1 dl vann og sukker, la så jordbærene koke opp i ca. 20 minutter og mos de underveis. Smak så til med limesaft. 
Kjør så glatt med stavmikser til du får en purè. Avkjøl så purèen til den blir helt kald.
Ha så jordbær purèen, mascarpone og kremfløte i en bolle og pisk opp til du får en fast krem. Det skal ligne på noe som kan minne om marengs.
Ha så kremen i sprøyteposer.


 
Lag så Oreokremen.
Knus Oreokjeksene, jeg hadde de i en brødpose og kjevlet over.
Pisk så mascarpone, philadelphia, kremfløte og vaniljesukker til det blir en fast krem, ha så i kjekssmulene og bland sammen.
Fordel så kremen i sprøyteposer.


 
Bygg så opp kaken og dynk den. Stikk hull i alle bunnene med en tannpirker.
Riv så opp en brødpose og ha den i en kakeform.
Legg så den første bunnen i formen, dynk den og ha på jordbærkrem.
Legg så neste bunn over, dynk den og ha på Oreokrem.
Legg så den tredje bunnen over, dynk den og ha på jordbærkrem.
Legg så den siste bunnen over, dynk den og ha på Oreokrem. 
Dekk så kaken med plastfolie og sett i fryseren i en times tid.


 
Hvis du har mer dynk igjen kan du blande den sammen med resten av Oreokremen og piske dette opp til du får en fast krem. Den vil bli noe løsere enn den du hadde først.
Dekk så kaken med Oreokremen og og jevn kremen.
Sprøyt så ut jordbærkrem og Oreokrem rundt lags kaken, dekk så formen med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet natten over.
Stikk så mini Oreokjeks i Oreokremen før servering.
Skal du også ha på pynt av sukkerpasta eller marsipan has den også på før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat