Gå til hovedinnhold

Blomkål masala med red split lentils


Det var tilbud på blomkål denne uken, så jeg  kjøpte med meg "et hode" og tenkte at jeg kunne bruke det til å lage en god vegetar gryte, så da ble det blomkål masala med red split lentils, som jeg serverte med basmatiris og yoghurtbrød. 
Av grønnsaker brukte jeg chili, hvitløk, rødløk og tomater, og av krydder brukte jeg garam masala, gurkemeie, malt spisskummen, malt koriander, bukkehornkløver og chilipulver.
Oppskriften kan lages helt vegansk om man bytter ut yoghurten med en plantebasert yoghurt til brødene.


Ingredienser

Blomkål masala: 
1 rød chili
1 Kinesisk hvitløk
1 rødløk
10 sødmetomater
1 blomkålhode
1 dl red split lentils (tørre)
2-3 bunter frisk koriander 
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt bukkehornkløver
1/2 ts gurkemeie
2 ts garam masala
1,5 dl ananasjuice
1,5 dl kokosmelk
2 dl vann
Salt etter smak

Yoghurtbrød: 
100g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
1 klype salt
1 ss nøytral olje
75g Gresk yoghurt eller plantebasert yoghurt

Du trenger også: 
Basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å finhakke hvitløk, skjær chili i strimler og løk og tomat i terninger.
Skyll så blomkålen godt og plukk middels store buketter.
Skyll så linsene godt til de slutter å skumme.
Hvis du har plass på brettet kan du også finhakke koriander så du har den også klar, jeg gjorde det etterhvert.


 
Ha så litt olje i en wokpanne og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløk og chili og la det frese litt under omrøring.
Ha så i krydderet og bland sammen.
Ha så i tomatene, rør om og vent til de begynner å slippe væske, ha så i blomkål og bland godt sammen. La det frese litt.
Ha så i ananasjuice og kokosmelk, la det putre i ca. 10 minutter. Ha så i finhakket koriander, og bland sammen.
Ha så i linsene og tilsett vannet. La det putre til linsene er gjennomkokt, ca 7-10 minutter, tilsett mer vann hvis det trengs, smak til med salt.


 
I mellomtiden kok risen etter pakkens anvisning.
Forvarm så en stekepanne på middels varme og lag deigen til yoghurtbrødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og tilsett olje og yoghurt, bland først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg, kna så deigen til den er jevn og slipper bollen lett. Del så deigen i to og trykk ut flate ovale brød for hånd. 
Stek så brødene, de skal heve i pannen og ha brune flekker på hver side når de er ferdige. Avkjøl så brødene noe før servering. Ikke legg de oppå hverandre. Jeg bruker et bakepapir til å forme de på, som jeg også avkjøler de på.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat