Jeg ville prøve å lage pitabrød også i pannen sånn som jeg lager yoghurtbrød, det funket faktisk også helt fint.
Som fyll lagde jeg vegetardeig av sopp, gulrot, pastinakk, løk og cashewnøtter som jeg krydret med spisskummen, paprikapulver, koriander, røkt paprikapulver og tørket oregano.
Så lagde jeg også en grønn guacamole som jeg valgte å kalle for akkurat grønn guacamole pga ingrediensene, avokado, padronpaprika og cashewnøtter, jeg hadde også i hvitløk og spisskummen, og til slutt smakte jeg til med salt, pepper og limesaft.
Alt i alt ble dette veldig godt, noe jeg kommer til å lage igjen senere ved en annen anledning.
Ingredienser
Panne pitabrød:
200g hvetemel
2-3 klyper salt
1/2 ts natron
2 ts tørrgjær
2 ss nøytral olje
5 ss creme fraiche eller Q planti for vegansk
50 ml lunkent vann
Vegetardeig:
1 dl red split lentils
100g cashewnøtter
6 aromasopp
1 gulrot
1 pastinakk
1/2 gul løk
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
2 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
+ 2 hvitløksfedd, 1/2 gul løk, 1 rød chili og 2 padronpaprika, finhakkes og has i etterpå som garnityr
Grønn guacamole:
4-5 padronpaprika
2 hvitløksfedd
1 avokado
30g pistasjnøtter
1 ts spisskummen
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Salat
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til panne pita brødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og creme fraiche/Q planti, ha så i lunkent vann og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn. Løft så ut deigen og pensle bollen med smør eller margarin, legg så deigen tilbake i bollen og dekk bollen med plastfolie. La så deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.
Lag så vegetardeigen.
Kok linsene i vann med litt salt, sil så av vannet og sett silen på en skål så vannet får rent av de og så de får kjølt seg ned litt.
Kjør så cashewnøtter i foodprosessoren til de blir grovmalte og ha de over i en skål.
Skjær så sopp, gulrot, pastinakk og løk i biter og ha i foodprosessoren, ha så i krydderet og kjør til det blir en slags purè.
Finn så frem deigen til panne pitabrødene og del den i 4 emner, form så til boller, dekk bunnen i mel og legg de på en tallerken, dekk så til med plastfolie og la de etterheve i 15-20 minutter.
Finhakk så løk, chili, hvitløk og padronpaprika for vegetardeigen så du har det klart.
Du må gjerne hakke hvitløk og skjære padronpaprika for guacamolen også på det annet brett så du har det også klart. Du trenger ikke være så nøye med hakkingen da dette skal i foodprosessoren.
Stek så vegetardeigen i en panne, gjerne en wokpanne hvis du har det.
Ha grønnsaks purèen i pannen og bland sammen med linsene, la det frese litt med litt olje og ha i cashewnøttene, bland godt sammen og tilsett mer krydder, jeg hadde i ca. 1 ts malt koriander, 2 ts malt spisskummen, 1 ts tørket oregano og 3 ts røkt paprikapulver. Hakk og rør hele tiden til du får noe som minner om kjøttdeig. Ha så i løk, hvitløk, chili og padronpaprika mot slutten, og la det frese litt til, smak så til med salt, pepper og evt. mer spisskummen og røkt paprikapulver.
Forvarm så pannen på middels varme og kjevle ut pita brødene, stek så brødene i pannen, de skal heve i pannen og få brune flekker på hver side. Snu ofte, avkjøl noe før servering.
Brødene deles i to og fylles, de vil ikke ha lomme som pitabrød så du må skjære i de selv for å kunne fylle de.
Lag så den grønne guacamolen.
Ha avokado, pistasjnøtter, padronpaprika og hvitløk i foodprosessoren, ha så i spisskummen og kjør glatt, dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene og smak til med limesaft, salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar