Gå til hovedinnhold

Hot linsegryte med raita og yoghurtbrød


Linsegryter er raskt og enkelt og ikke minst utrolig godt. Etter å ha fått tak i rawit chili så passet det jo helt ypperlig å lage noe Indisk inspirert, så derfor ble det en hot linsegryte som jeg serverte med raita og yoghurtbrød.
Linsegryten består av rawit chili, hvitløk, gul løk, sødmetomater, mynte og koriander. Av krydder brukte jeg tandoori masala, garam masala, gurkemeie, spisskummen og koriander. 
Denne linsegryten ble ganske så spicy, men med raita og yoghurtbrød vedsidenav så var det ikke så spicy med tanke på at yoghurt og agurk har en nedkjøliende effekt når man spiser sterk mat.
Denne oppskriften er vegetarisk pga yoghurten. Jeg vil tro at den kan lages vegansk også ved å bytte ut yoghurten med en nøytral plantebasert yoghurt.


Ingredienser

Raita: 
3 mini agurker
1 bunt mynte
1 bunter koriander
2 hvitløksfedd
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
3 ss Gresk yoghurt
1 ts tupp kajennepepper 
Salt etter smak 

Hot linsegryte: 
1 gul løk
2 hvitløksfedd
5 rawit chili
2 bunter koriander
1 bunt mynte
8 sødme tomater 
2 ts tandoori masala
1 ts garam masala
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1/2 ts gurkemeie
2 dl ananasjuice
1 dl vann (+ 1 dl til etterhvert)
1,5 dl red split lentils
1-2 ss Gresk yoghurt 
Limesaft 
Salt etter smak 

Yoghurtbrød: 
200g hvetemel
2-3 klyper salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ss nøytral olje 
150g Gresk yoghurt 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage raita.
Riv agurken på et rivjern og finhakk hvitløk, mynte og koriander.
Bland så sammen alle ingrediensene i en skål og smak til med salt. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering så smakene får satt seg.


 
Forbered så for linsegryten.
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk, chili, koriander og mynte, grovhakk løken og skjær tomatene i terninger.


 
Ha så litt olje i en panne, gjerne en wokpanne.
Fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og chili og la det frese litt. Ha så i krydderet, bland godt sammen og la det frese litt til. Ha så i tomatene og bland sammen, når tomatene begynner å slippe væske, tilsett ananasjuice og vann, la så dette koke i ca 10 minutter.
Ha så i linsene, koriander og mynte, og la det putre i 7-10 minutter, du må muligens tilsette mer vann, isåfall kun 1 dl. 
Rør så inn yoghurt mot slutten og smak til med salt og limesaft.


 
I mellomtiden lag yoghurtbrødene.
Forvarm stekepannen på middels varme.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle, tilsett så olje og yoghurt, bland først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg, kna så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Del så deigen i fire emner og trykk ut flate ovale brød for hånd, du må gjerne gjøre dette på et bakepapir. Du kan bruke litt mel når du former brødene, men det er bedre å unngå å bruke for mye mel da disse brødene ikke skal være melete. 
Stek så brødene i pannen, de skal heve i pannen og ha brune flekker på hver side når de er ferdige.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat