Gå til hovedinnhold

Gulrotkake med hvit sjokolade mascarponekrem, salt karamell fudge og popcorn


Idag blir jeg 27 år, og da hadde jeg endelig en grunn til å kunne bake. Jeg har faktisk sluttet å feire bursdagen min å gjøre noe stort ut av det siden jeg bare blir eldre og eldre, jeg skulle faktisk ønske at jeg ble yngre for hvert år, da hadde jeg hatt noe å feire da.
Det høres kanskje rart ut for mange, og sikkert trist også, men jeg skulle faktisk ønske at jeg stoppet på 20 år, kanskje 21 og ikke ble eldre etter det, men dessverre så er det ikke sånn det fungerer, og om bare 3 år er jeg 30, så fort som tiden flyr så venter det nok et rundt tall rett rundt hjørnet før jeg vet ordet av det. Jeg kan jo ikke være den eneste som skulle ønske at jeg ble yngre og ikke eldre hvert år jeg har bursdag? Hva tenker du? Har du også tenkt samme tanken?
Men nok om det, og til oppskriften, eller kaken.
Siden det er jeg som har bursdag så er det jo selvsagt jeg som bestemmer kaken, så da ble det gulrotkake, men denne gangen valgte jeg å fordele røren i 3 og lage 3 tynnere bunner.
Så ville jeg ha hvit sjokoladekrem, så da ble det å lage det. Den er ganske lik som denne oppskriften, men forskjellen er at jeg har brukt litt mindre sukker, kun brunt sukker faktisk i røren og kremen er med søtet kondensert melk istedenfor kremfløte.
Så er pynten også litt annerledes siden jeg hadde lyst til å prøve og finne ut om popcorn i det hele tatt har noe å gjøre på en gulrotkake siden det er noe jeg har lurt på og hatt lyst til å prøve en stund.


Ingredienser

Gulrotkake: 
4 gulrøtter
1 dl rapsolje
275g hvetemel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype nellik
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
4 egg
1 dl brunt sukker

Hvit sjokolade mascarponekrem: 
100g hvit sjokolade 
1 boks mascarpone (250g)
1 boks philadelphia (200g)
1/2 boks søtet kondensert melk (eller 150ml kremfløte)

Pynt: 
Popcorn
Salt karamell fudge (Lages av resten av den kondenserte melken, 2 ts smør,  3 ss melk og smakes til med salt.)


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alle ingrediensene og sett stekeovnen på 160°C over og undervarme.
Skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
Bland sammen alt det tørre i en skål så du har det klart.
Ha så olje i en kopp eller i et målebeger.
Ha så egg og brunt sukker i en bolle.


 
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Ha så i olje og gulrøtter og bland godt sammen.
Sikt så inn melet vekselvis og vend inn med slikkepott.
Fordel så røren i 3 skåler eller former hvis du har nok former. Røren skal veie rundt 900g, så du må fordele 300g i hver skål eller form. Jeg måtte fordele i skåler og steke bunnene om en annen da jeg kun har en form. Du vil trenge en form på 20-22 diameter. Kakebunnene stekes midt i ovnen i 15-18 minutter og avkjøles på rist. Bunnene må avkjøles helt før du har på kremen.


 
Lag så kremen.
Smelt den hvite sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad og avkjøl noe.
Ha så mascarpone, philadelphia og kondensert melk i en bolle og bland dette sammen med en elektrisk håndmikser, ha så i den hvite sjokoladen og pisk videre til det har blandet seg godt sammen.
Du må gjerne bytte ut kondensert melk med kremfløte om du heller ønsker det, det går også helt fint å bruke kremfløte.
Ha så kremen over i sprøyteposer.


 
Finn så frem en tallerken og legg den ene bunnen nederst, fordel så kremen over hele og legg over den andre bunnen, ha så krem på den også og legg over den tredje og siste bunnen, fordel krem på toppen og sprøyt på roser eller hva enn du måtte ønske å ha på toppen. 
Sett så en kakering rundt kaken og dekk med plastfolie, la så kaken stå i kjøleskapet natten over.


 
Lag så karamell fudge av resten av den kondenserte melken ved å varme den opp i en kjele på middels varme under konstant omrøring til den blir brunaktig, trekk så kjelen av platen, ha så i melk og smør, sett tilbake på platen og rør til det blir glatt, smak så til med salt. Avkjøl noe og fordel utover på plastfolie, brett over og klem ned så den blir jevn, legg så i kjøleskapet i 2 timer og skjær i terninger.
Popp så popcorn enten i microen eller i en kjele etter pakkens anvisning.
Dryss så over popcorn og ha over salt karamell fudge rett før kaken skal serveres.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat