Taco er alltid godt, og når den er spicy blir det bare enda bedre, for meg ihvertfall.
Det er sikkert ikke alle som liker følelsen av at det brenner i munnen når de spiser, men det gjør jeg. Jeg vil selvfølgelig også føle smaken av maten og ikke kun at det er sterkt.
Denne gangen gikk jeg for en litt annen vri på tortillalefsene, så jeg hadde chili i de. Sånn ble også lefsene spicy.
I tillegg hadde jeg chili sammen med kikertene og kantarellene, og i tillegg til det var det også chili i guacamolen.
Det var faktisk ikke før etterpå at det gikk opp for meg at jeg faktisk hadde brukt 3 chili i maten, da ble jeg faktisk overrasket over at det ikke var sterkere med tanke på at jeg også hadde chilipulver i lefsene.
Denne oppskriften er vegansk, passer til de som liker sterk mat. Det går selvsagt an å lage en mildere versjon ved å droppe chilien og bytte ut med f.eks rød spisspaprika.
Ingredienser
Lime syltet rødløk:
1 rødløk
1 lime
50ml vann
1-2 klyper salt
Chili tortillalefser:
1 rød chili
200g hvetemel
1 ts bakepulver
2-3 klyper salt
1 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
2 ss nøytral olje
1 dl vann
Kikerter og kantareller:
120g tørre kikerter eller 1 boks kikerter i lake
10-12 kantareller
1 rød chili
2 padronpaprika
2 hvitløksfedd
1 ts paprikapulver
1 ts malt koriander
1 ts tørket oregano
2 ts malt spisskummen
Guacamole:
2 avokado
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
1 ts spisskummen
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Bruker du tørre kikerter må de bløtlegges en kveld før eller 8 timer før de skal kokes.
Begynn med å sylte rødløken i lime.
Skjær rødløk i strimler og ha den i en skål, skvis så ut saften fra en lime, tilsett vann og salt og press ned løken så den er dekket med væske. Ha så lokk på eller plastfolie og la rødløken stå på benken.
Lag så lefsene.
Finhakk chili, den må være veldig finhakket.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle, ha i chili, olje og vann og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn og dekk bollen med plastfolie, la så deigen hvile på benken i minst en halvtime.
Kok så kikertene med litt salt og bakepulver hvis du bruker tørre kikerter, kikertene kokes i ca. 45 minutter, la så kikertene ligge i vann. Bruker du kikerter i lake, trenger du ikke å gjøre noe med de enda.
Kjevle så ut og stek lefsene.
Forvarm stekepannen på middels varme. Du skal ikke tilsette olje da lefsene skal stekes i en tørr panne.
Dryss litt mel på en bakematte med bakepapir. Del så deigen i 8 emner og form til kuler, dryss så litt mer mel over og kjevle ut tynne lefser. Stek så lefsene til de begynner å blåse seg opp, og snu de. De skal ha brune flekker på hver side når de er ferdige.
Pakk så de ferdige lefsene i aluminiumsfolie. Når alle lefsene er ferdigstekte pakker du de godt inn i aluminiumsfolie så de ikke får noe luft.
Jeg kjevlet ut og stekte om en annen, du kan også klippe ut en lang remse med bakepapir, kjevle ut først og legge lefsene på bakepapiret, så klipper du rundt de etterpå og klasker de ned i pannen med papiret opp, så drar du av bakepapiret når du ser at lefsen blir gjennomstekt og det begynner å slippe.
Skjær så kantarell i mindre biter og ha i en skål.
Skjær så chili og padronpaprika i strimler og finhakk hvitløk.
Du kan også finhakke hvitløk, chili og koriander for guacamolen så du har det klart.
Stek så kantarell i en panne med litt olje til du ser at de begynner å krympe, ha så i krydderet og bland sammen. Tilsett så hvitløk, chili og padronpaprika og la det frese i et par minutter under omrøring, ha så i kikertene og la det frese i noen minutter til.
Lag så guacamole, jeg bare hadde alt i foodprosessoren, men du kan også mose avokadoen med en gaffel og blande sammen med hvitløk, chili og koriander. Smak så til med limesaft, salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar