Gå til hovedinnhold

Linse masala


Linser er utrolig godt, jeg spiser faktisk linser veldig ofte, men det er jo ikke så rart når man kan lage så mye godt med det.
Her har jeg laget enda en Indisk inspirert linsegryte som jeg valgte å kalle for linse masala. Her har jeg brukt både røde og gule linser, av krydder har jeg brukt både tandoori masala og garam masala, og litt spisskummen, koriander, chilipulver og bukkehornkløver.
Ellers består linse gryten av rødløk, chili, ingefær, hvitløk, sødmetomater, paprika, squash og vårløk.


Ingredienser

Linse masala: 
1/2 dl tørre røde linser (splittede)
1/2 dl tørre gule linser (splittede)
1 rødløk
9 sødmetomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1/4 rød spisspaprika
1/4 squash 
1 vårløk 
6g ingefær
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt bukkehornkløver
1 ts chilipulver
2 ts garam masala
2 ts tandoori masala 
1,5 dl ananasjuice 
1,5 dl kokosmelk 
2 dl vann
2-3 bunter bladpersille 
Salt etter smak

Du trenger også: 
Basmatiris
Yoghurtbrød med hvitløk og persille (Se oppskrift her)


Slik gjør du: 

Begynn med å skylle linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk og rødløk, skjær så paprika og chili i strimler, squash i større biter og tomatene i terninger. Skjær så vårløken på skrått og finhakk persille hvis du har plass på brettet. Det haster ikke da den ikke skal i før mot slutten.
Ingefæren kan du også skrelle og gjøre klar, jeg var på vei til å glemme den, så derfor er den ikke med på bildet, ingefæren skal bare rives på rivjern rett over pannen.


 
Fres så løken til den begynner å bli blank i en panne på middels sterk varme med litt olje, riv så i ingefær og ha i hvitløk, chili og tomater. Rør om og vent til tomatene begynner å slippe væske. Ha så i krydderet og bland sammen, la det frese i et halvt minutt under omrøring og ha i squash og paprika, la det frese litt til og ha i ananasjuice og kokosmelk, rør om så det blir godt blandet sammen. Tilsett så vann, smak til med litt salt og ha i linsene. La det koke i ca. 10 minutter til linsene er gjennomkokt. Ha så i vårløk og persille mot slutten, og bland sammen.
Du kan godt spare på litt persille og vårløk for å drysse over før servering.
Server med basmatiris og yoghurtbrød med hvitløk og persille. Risen kokes etter pakkens anvisning. Yoghurtbrødene er ikke veganske, men kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat