Gå til hovedinnhold

Laks med sprøtt skinn og agurk salat


Når man først skal spise laks med skinnet på så må skinnet være sprøtt.
Noe av det værste jeg vet er bløtt skinn, dette er noe jeg faktisk har opplevd når jeg har bestilt laks på restauranter, at jeg har fått den servert med skinnsiden ned, da blir den jo bare bløt og trist, skal man servere laksen sånn så burde man fjerne skinnet spør du meg! Disse restaurantene hvor jeg har hatt en slik opplevelse hos har jeg ikke kommet tilbake til, selvfølgelig.
Jeg merker at jeg kan være litt kritisk av og til, men når du får servert noe du vet at du kan lage enda bedre selv hjemme, så er det jo veldig kjipt at du får servert noe så dårlig på en restaurant hvor du forventer å få servert god mat. Jeg er heller ikke av den typen som vil ha rosa kjerne i laksen, jeg liker den godt stekt, men den samtidig ikke være tørr heller, så der er jeg også kanskje litt kritisk igjen.
I denne oppskriften vil jeg prøve å forklare så godt jeg kan hvordan du alltid får sprøtt skinn på laksen. Dette fungerer også fint med ørret.
På bildene vil du se at kun den ene er med skinnet på, det er fordi at det kun er jeg som liker å spise laksen med sprøtt skinn her i huset.


Ingredienser

Agurksalat: 
4 mini agurker
1 rød chili
1 liten rødløk
2 hvitløksfedd
1 vårløk
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
Limesaft 
1 håndfull peanøtter

Du trenger også: 
2 laksefileter med skinn uten bein
Basmatiris
Sorte og hvite sesamfrø


Slik gjør du: 

Begynn med å lage salaten.
Skjær agurken i terninger, finhakk hvitløk , skjær løk og chili i strimler og vårløken i skrå strimler.
Ha så alt dette i en skål eller bolle, tilsett soyasaus, sesamolje, riseddik og skvis over litt limesaft, smak så til med mer limesaft hvis du synes at det trengs. 
Grovhakk så noen peanøtter og ha i salaten.


 
Skrap så skjellene fra skinnet på laksefiletene. Vær nøye så du er sikker på at du har skrapt bort alt, tørk så av laksefiletene og legg de på et rent skjærebrett, ha så salt på kjøtt siden.
Snu så laksefiletene så de ligger med skinnsiden opp, riss så i skinnet som du risser i brød. Legg så papir over skinnet så det er helt tørt. Dette er veldig viktig, skinnet må være helt tørt eller så vil det ikke bli sprøtt.
Stek så laksefiletene med skinnsiden ned i en forvarmet panne med litt olje på middels sterk varme. Press så laksefiletene ned med stekespaden. Når du ser at de er halvveis gjennomstekt snur du fileten og steker den lett på andre siden også.
Legg så de ferdig stekte laksefiletene på et papir med skinnsiden opp og dryss over litt salt rett før servering.
Serveres med skinnsiden opp med agurksalat og ris, risen kokes etter pakkens anvisning. Dryss så over sorte og hvite sesamfrø.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat